Gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen

Recept: Gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen

 

Gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalenElke zaterdagochtend, en in de schoolvakanties ook op donderdag, ga ik naar de markt om inkopen te doen. Olijven, groente, fruit, kip,  en vis. Vooral vis eigenlijk. Sinds kort staat er een nieuwe visboer op de markt. De vorige visboer was al goed, maar deze is echt HUGE. Je kunt het zo gek niet verzinnen en ze hebben het in hun assortiment. Ik sta iedere keer weer verlekkerd op de kraam rond te kijken. Het liefst koop ik dan alles wat ze hebben. Jullie snappen dus wel dat er tegenwoordig regelmatig vis op het menu staat. Deze gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen maakte ik afgelopen weekend als bijgerecht bij de sliptongetjes. Ze zijn lekker fris en een tikkie romig. We hebben ervan gesmuld. Ook lekker als onderdeel van de brunch of bij een ander stukje vis. Of straks, hoera ze zijn er weer bijna, bij de witte asperges.
Gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen

Ingrediënten voor 6 keer de gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen

6 iets kruimige aardappels
1 middelgrote ui
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
2 eetlepels créme fraîche
Een paar takjes dille
Een paar takjes peterselie
1 citroen
Peper en zout

Gepofte aardappel met gerookte zalm en Hollandse garnalen

Prik de aardappels een paar keer in met een vork. Leg de aardappels op een bord en zet ze in de magnetron. Stel de magnetron op 10 minuten op de hoogste stand in.

Versnipper de ui. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui in de pan en bak tot het glazig ziet.

Snijd de aardappels doormidden. Schep de aardappel uit de schil en doe het in een kom. Snijd de zalm in stukjes. Doe de crème fraîche, de ui, de helft van de garnalen, de helft van de gerookte zalm, de dille, de peterselie en een beetje peper en zout bij de aardappel. Schep alles door elkaar. Proef of de vulling op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Schep het mengsel terug in de schil en maak af met peterselie, peper, zout en een beetje geraspte citroenschil.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.