Toast met rosbief en mierikswortelsaus

Recept: Toast met rosbief en mierikswortelsaus

 

Toast met rosbief en mierikswortelsausJoehoe! Het is tijd voor de kerstreceptenparade. Nou ben ik niet zo goed voorbereid als sommige andere bloggers, ik heb tenslotte een fulltime-baan naast mijn blog, maar ik ga de komende week wel een aantal lekkere gerechten met jullie delen. Vandaag is dat een heel lekker hapje voor bij de borrel. Deze toast met rosbief en mierikswortelsaus is supereasy om te maken en onwijs lekker. Hij gaat het zeker goed doen op de hapjestafel, als lunchbroodje of als voorgerecht. Je kunt de rosbief  natuurlijk zelf maken (klik hier voor het recept!), maar je kunt ook gewoon de “vleeswaren”-variant kopen. Dan ben je nóg sneller klaar! Kun je die tijd mooi besteden aan je kapsel, je outfit of je make-up. Óf aan je gasten natuurlijk. Maar alleen als je dat heeeel graag wilt. Geintje natuurlijk! 
Toast met rosbief en mierikswortelsaus

Ingrediënten voor 10 keer toast met rosbief en mierikswortelsaus

10 plakjes stokbrood
250 gram rosbief in plakjes
4 radijsjes
4 eetlepels mayonaise
1 theelepel mierikswortel
Een paar takjes bieslook
Een paar plukjes waterkers
Peper uit de molen
Zout

Toast met rosbief en mierikswortelsaus

Meng de mayonaise met de mierikswortel en een beetje peper en zout. Doe de mierikswortel in een boterhamzakje (knip een klein stukje uit één van de hoekjes) of spuitflesje.

Snijd de radijsjes in plakjes. Verdeel de rosbief over de plakjes stokbrood. Besprenkel de rosbief met mierikswortelsaus.

Steek de plakjes radijs tussen de rosbief. Maak de toast met rosbief en mierikswortelsaus af met takjes bieslook, waterkers en peper uit de molen.

Serveer bij de borrel, bij de lunch of als voorgerecht bij de avondeten.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.