Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook

Recept: Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven

 

Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflookThank god it’s weekend! Daar was ik wel even aan toe. Ik geloof dat ik afgelopen week elke dag in de file heb gestaan onderweg naar huis. Ik heb er gisteravond serieus 2,5 uur over gedaan om thuis te komen. En dat terwijl ik er normaal 20 minuten over doe. Bleehhh. Haat aan file! Gelukkig hoef ik vandaag niet in de auto te stappen (tenzij ik er zelf voor kies) en kan ik lekker doen wat ik leuk vindt. Uitgebreid koken bijvoorbeeld. Ik tover in het weekend namelijk regelmatig grotere en tijdrovende gerechten uit mijn oven. Dat is voor mij pure ontspanning. Afgelopen weekend maakte ik bijvoorbeeld deze rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven. Ik maakte een extra groot stuk klaar zodat we de volgende dag ook nog iets lekkers op brood hadden. Je kunt de rosbief namelijk prima met een lik truffelmayo (I loveee truffelmayo) en wat sla op brood eten. Win-win situatie dus. De rosbief is trouwens ook een goed idee als je voor een grote groep moet koken. Afgezien van de oventijd valt de kooktijd namelijk best wel mee. Even kruiden, beetje aanbraden en dan, tjoep, de oven in. Vleesthermometer erin en wachten tot het vlees klaar is. Kind kan de was doen!
Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven voor 4 personen

Rosbief van 750 gram
3 of 4 teentjes knoflook
6 takjes rozemarijn
25 gram roomboter
Peper en zout
Eventueel een beetje truffelmayonaise

Rosbief uit de oven met rozemarijn en knoflook

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bestrooi de rosbief aan alle kanten met peper en zout. Smelt de roomboter in een braadpan. Braad de rosbief aan alle kanten aan. Haal de rosbief uit de braadpan. Gooi het braamdvocht niet weg.

Verwijder de schil van de teentjes knoflook en snijd ze in de lengte in 3 of 4 stukjes. Maak sneetjes van ongeveer een halve centimeter in de rosbief. Prik de stukjes knoflook in de sneetjes. Bind de takjes rozemarijn vast aan de rosbief.

Leg de rosbief in een ovenschaal. Giet het braadvocht over de rosbief heen. Steek een kernthermometer in de rosbief en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de rosbief tot de kerntemperatuur 60 graden is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de afmeting van de rosbief. Bij mij duurde het 70 minuten.

Serveer de rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven met gebakken aardappels en een flinke toef (truffel)mayonaise.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *