Tiroler 3-kazenpasta met spek

Recept: Tiroler drie kazen pasta met spek

 

Tiroler drie kazen pasta met spekDeze Tiroler drie kazen pasta met spek heb ik een keer gegeten toen ik op wintersport was. Eigenlijk is het een heel simpel gerecht. Spaghetti mengen met kaassaus en gebakken spek en vervolgens gratineren in de oven. Heerlijk als je van buiten komt en weer warm wilt worden. Na een bordje van deze dampende ovenpasta kun je er namelijk weer helemaal tegenaan. Niet alleen een wintersportgerecht, maar ook een “hoe overleef je de Nederlandse herfst” gerecht. Als je drijfnat van je fiets af stapt is dit toch iets waar je naar smacht? Hij viel in ieder geval in de smaak bij de husband. Die inderdaad kort daarvoor enorm was natgeregend op de pont en meteen aanviel toen het eten op tafel stond. Voor mij zegt dat genoeg. We have a winner!
Ingrediënten Tiroler drie kazen pasta met spek voor 4 personen

500 gram spaghetti
300 gram ontbijtspek
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 ml melk
125 ml slagroom
200 gram geraspte kaas (mengsel van Parmezaan, Emmentaler en mozzarella)
Peper uit de molen

Tiroler drie kazen pasta met spek

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de spaghetti in ruim gezouten water net aan gaar. Giet af en zet apart.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook.

Bak in een droge koekenpan (dus zonder boter of olie) het ontbijtspek knapperig. Laat het spek even uitlekken op een stuk keukenpapier en hak het dan in stukken.

Doe de knoflook en de ui in de pan met het spekvet (je hoeft dus geen extra boter of olie toe te voegen) en bak tot het begint te geuren. Doe de melk en de room in de pan en verhit. Doe de geraspte kaas en een snuf peper bij het melkmengsel en laat al roerend smelten.

Meng de spaghetti met het kaasmengsel en 3/4 van het gebakken spek. Schep de pasta in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van het spek en zet het in de oven. Bak in 20 minuten.

Bestrooi de Tiroler drie kazen pasta met spek met wat fijngehakte peterselie en serveer direct.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.