Ovenpasta met gehakt

Recept: Ovenpasta met gehakt

 

Ovenpasta met gehaktDit is zo’n recept dat eigenlijk altijd goed is. Zomer, herfst of winter… Eigenlijk kun je een fijne schaal pasta altijd wel op tafel zetten. Want wie wordt er niet blij van een dampend bord met pasta en lekker veel kaas. Mij doe je er in ieder geval al-tijd een plezier mee. En de rest van mijn huisgenoten ook. De husband schepte drie keer op en zelfs de peuter wilde nog een bord (al liet ze wel traditiegetrouw de courgette liggen). De ovenpasta met gehakt staat in een mum van tijd op tafel. Helemaal als je hem de dag ervoor al voorbereidt. Dan hoeft hij op het moment suprême alleen nog maar de oven in. Fijn op een drukke doordeweekse dag. Lekkere salade erbij en je bent klaar. 




Ovenpasta met gehakt

Ingrediënten ovenpasta met gehakt voor 6 personen

500 gram fusilli (of een andere pastasoort)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 gram half om half- of rundergehakt
1 courgette
1 winterpeen
200 gram cherrytomaten
800 ml tomatenpulp
1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
150 gram geraspte mozzarella
150 gram geraspte belegen kaas
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout
Eventueel wat peterselie om er overheen te strooien

Ovenpasta met gehakt

Kook de pasta met een snuf zout tot het gaar is. Giet af en zet apart.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de courgette in stukjes en de winterpeen in halve plakjes.

Verhit een scheutje olie in een braad of hapjespan. Bak het gehakt rul en schep het uit de pan. Zet het gehakt even apart.

Doe de ui en de knoflook in dezelfde pan. Schraap de aanbaksels los en bak tot het begint te geuren. Doe de wortel, de courgette en de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout in de pan en bak een paar minuten mee. Giet de tomatenpulp en het gehakt in de pan en roer alles door elkaar. Breng de pastasaus aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng de geraspte mozzarella met de belegen kaas. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Meng de pasta met de saus, de helft van de kaas en schep het in een ovenschaal. Bestrooi de overgebleven kaas over de pasta heen. Leg de cherrytomaatjes met de platte kant naar boven op de pasta.

Schuif de ovenpasta met gehakt in de oven en bak het in 20-30 minuten gaar. De kaas moet helemaal gesmolten en goudbruin zijn.

Maak af met wat fijngehakte peterselie en serveer eventueel met brood en een (rucola)salade.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Ovenpasta met gehakt

  1. Lidy schreef:

    En het gehakt staat nog op het aanrecht? Er staat nergens waar je het moet toevoegen. Ik weet dat natuurlijk wel, maar is helaas niet volledig voor onervaren koks. Hier eten 4 kleinkinderen mee en die gaan zeker smullen. Wij ook. Groetjes Lidy

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *