Mac and cheese met verstopte bloemkool

Recept: Mac and cheese met verstopte bloemkool

 

Mac and cheese met verstopte bloemkoolMmm… Lekker mama! Riep de peuter toen ze een hap nam. Ik kneep onder tafel even in mijn handen, want mijn groente-hatende peuter trapte er mooi in. Sinds een maand of 2 worden we structureel uitgeprobeerd aan tafel. Ze weigert regelmatig om te eten. Onze tactiek? “Oké, dan eet je niet, maar je krijgt niks anders”. Ik wil geen strijd voeren aan tafel. Het avondeten moet vooral gezellig zijn. En dat ze dan na 2 happen zegt dat ze klaar is neem ik maar voor lief. In de tussentijd fop ik haar regelmatig door groente onzichtbaar toe te voegen aan het eten of geef ik haar voor het eten een bakje rauwkost (rode zoete puntpaprika gaat er dan weer wel in als zoete koek). En dat houden we vol tot ze besluit dat ze wel weer normaal wilt eten. Want 2 maanden geleden at ze alles. Ach, het zal wel een fase zijn. Deze mac and cheese met verstopte bloemkool was niet alleen een hit bij Sophie, maar ook de mister vond hem ontzettend lekker. Hij heeft 2 borden leeggegeten en eet het restje morgen als lunch. Dit is dus een blijvertje! 
Ingrediënten mac and cheese met verstopte bloemkool voor 6 personen

500 gram macaroni, penne of een andere pastasoort
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 bloemkool van ongeveer 400 gram
2 eetlepels bloem
50 gram roomboter
300 ml melk
1 flinke eetlepel mosterd
150 gram cheddar
150 gram Parmezaanse kaas
Een half (groente)bouillonblokje
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Mac and cheese met verstopte bloemkool

Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in gezouten water gaar. Stamp de bloemkool fijn met een stamppotstamper of gebruik een staafmixer om te pureren.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Doe de knoflook en de ui bij de boter en fruit tot het glazig ziet.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bloem bij het uienmengsel. Roer door elkaar heen en bak een minuut of 2. Verkruimel het halve bouillonblokje en strooi in de pan. Giet de melk in de pan en roer door elkaar heen. Laat het mengsel even pruttelen zodat het iets dikker wordt.

Rasp de Parmezaanse kaas en de cheddar. Leg een handje van beide kazen apart. Roer de rest samen met de mosterd en de bloemkool door het melkmengsel.

Doe de pasta bij de kaassaus in de pan. Roer alles door elkaar.

Schep de pasta in een ovenschaal. Bestrooi met de cheddar en de Parmezaanse kaas die apart ligt. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. De mac and cheese met verstopte bloemkool is klaar als de kaas gesmolten is en bruin begint te worden.

Bestrooi vlak voor serveren met wat fijngehakte peterselie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.