Superromige truffelpasta met champignons

Recept: Super romige truffelpasta met champignons

 

Super romige truffelpasta met champignonsToen ik aan jullie vroeg welk recept jullie graag online willen zien kozen jullie bijna unaniem voor deze super romige truffelpasta met champignons. Degene die iets anders gestemd hadden: geen paniek! De “spicy shrimp spaghetti” komt volgende week online. Stiekem had ik deze uitkomst al een beetje verwacht, want hallo… TRUFFEL! Ik zou er zelf ook voor gekozen hebben. Anders dan je zou verwachten staat deze truffelpasta in een mum van tijd op tafel. Na 20 minuten in de keuken kun je al aanvallen. En hoe… Want de pasta wordt door de truffel roomsaus en de Parmezaanse kaas supersmeuïg. Aanradertje hoor!
Superromige truffelpasta met champignons

Ingrediënten super romige truffelpasta met champignons voor 4 personen

500 gram tagliatelle
400 gram (kastanje)champignons
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel truffeltapenade
1 eetlepel truffelolie (of meer naar smaak)
2 eetlepels roomboter
1 eetlepel bloem
200 ml melk
Een half bouillonblokje kip (of groenten als je de pasta vegetarisch wilt houden)
100 gram Parmezaanse kaas + extra voor erbij
Een flinke hand rucola voor erbij

Superromige truffelpasta met champignons

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet even apart.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Smelt een eetlepel boter in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de champignons toe en bak tot ze beginnen te bruinen. Schep de ui, knoflook en champignons uit de pan en zet apart.

Doe de rest van de boter in de pan. Voeg, als de boter gesmolten is, de bloem toe. Roer alles door elkaar tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux en is de basis van de saus. Bak de zanderige massa even door zodat de bloem kan garen.

Doe de melk in de pan en roer tot alles is opgenomen tot een witte saus. Schep de knoflook, de ui, de champignons, de truffeltapenade, het halve bouillonblokje en de Parmezaanse kaas in de pan en roer alles door elkaar. Laat de saus even pruttelen zodat de smaken bij elkaar kunnen komen. Proef en voeg naar smaak truffelolie toe.

Meng de pasta met de truffelsaus. Serveer met extra Parmezaanse kaas en rucola.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.