Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groente

Recept: Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groente

 

Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groenteVandaag heb ik een heel makkelijk, maar ook ontzettend gezond, eenpansgerecht voor jullie in de aanbieding. Dit pannetje vol lekkers zet je letterlijk in een half uur op tafel. Na 20 minuten hoeft het namelijk alleen nog maar te pruttelen. Als hoofdingrediënt koos ik voor orzo. Orzo is een soort pasta die qua uiterlijk juist weer veel op rijst lijkt. Snappen jullie hem nog? Orzo wordt veel gebruikt in landen rondom de Middellandse zee. Lekker Mediterraans dus. Ik maakte er een Grieks eenpansgerecht met orzo van. Een soort pilav met tomatensaus en lekker veel groente. Om het gerecht helemaal af te maken topte ik hem af met zwarte olijven, een plukje peterselie en verkruimelde feta. Een lekker vegetarisch gerecht voor op doordeweekse dagen.




Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groente

Ingrediënten Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groente voor 4 tot 6 personen

500 gram orzo (riso)
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 courgette
1 citroen
1 zoete puntpaprika
800 ml tomatenpulp/tomatenblokjes
150 gram feta
1 eetlepel gedroogde oregano
200 gram zwarte olijven zonder pit
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Grieks eenpansgerecht met orzo en lekker veel groente

Pers de teentjes knoflook en snij de rode ui in halve ringen. Snij de paprika in stukjes, de courgette in halve plakjesss en de olijven doormidden.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de knoflook en de ui tot het begint te geuren. Voeg de courgette, de paprika en de oregano toe en roer alles door elkaar. Bak de groente een paar minuten mee.

Giet de tomatenpulp, de orzo en een beetje peper en zout in de pan en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan pruttelen tot de orzo gaar is.

Hak de peteselie fijn. Roer de zwarte olijven door de orzo en maak af met peterselie en verkruimelde feta. Garneer met schijfjes citroen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *