Gnoncchi met gorgonzolasaus en spinazie

Recept: Gnocchi met gorgonzolasaus en spinazie

 

Gnocchi met gorgonzolasaus en spinazieZo. Maandag. Het weekend is weer voorbij en vanaf vandaag moet er door veel mensen weer gewerkt worden. Ik ben in ieder geval, as we speak, al onderweg naar mijn werk. Eindelijk mag ik weer! Voelt alsof ik een jaar weg ben geweest. Maandag betekent ook een recept zonder vlees. Een Italiaans recept dit keer. Vorig jaar aten we in een restaurant in Italië een gorgonzolasaus die ik verrukkelijk vond. De saus werd daar geserveerd in combinatie met bietengnocchi. Die kon ik helaas niet vinden dus het werd de gewone variant. Je kunt de gorgonzolasaus ook prima met “gewone” pasta eten. Kies in dat geval wel voor een grovere soort zoals penne, fusilli of farfalle. De gorgonzolasaus heeft een flinke “bite” nodig. Verse rucola, fijngehakt walnoten erover en wat peper uit de molen erbij en de maaltijd is compleet. Dat zoiets simpels zó lekker kan zijn.
Gnoncchi met gorgonzolasaus en spinazie

Ingrediënten gnocchi met gorgonzolasaus en spinazie voor 4 personen

500 gram gnocchi (neem bij grote eters iets meer)
200 gram goede kwaliteit gorgonzola
200 ml slagroom
1 ui
1 teen knoflook
1 eidooier
150 gram spinazie
50 gram walnoten
Een scheut olijfolie
Een flinke hand rucola
Peper en zout

Gnoncchi met gorgonzolasaus en spinazie

Versnipper de ui en pers de teen knoflook.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Giet de slagroom in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag.

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en voeg het beetje bij beetje aan de warme slagroom toe. Laat de saus pruttelen tot de gorgonzola gesmolten is.

Mix de eidooier door de gorgonzolasaus. Als het goed is wordt de saus iets dikker. Laat de saus pruttelen tot hij dik genoeg is. Roer de spinazie door de saus en laat pruttelen tot het geslonken is.

Greng een pan met gezouten water aan de kook. Doe de gnocchi in de pan. Als de gnocchi gaat drijven is hij gaar, dit duurt echt maar een paar minuten. Haal de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en schep ze in de pan met gorgonzolasaus.

Hak de walnoten fijn. Serveer de gnocchi met gorgonzolasaus en spinazie in combinatie met rucola en walnoten. Maak af met peper uit de molen.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Gnocchi met gorgonzolasaus en spinazie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.