Vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten

Recept: Vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten

 

Vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groentenIk probeer Douwe en Sophie momenteel zoveel mogelijk vol met vitamines te stoppen. Elk gerecht wat ik maak zit boordevol groenten.  Sinds we allebei thuis moeten werken kook ik meestal tijdens Sophie haar middagslaapje. Tenminste.. als mijn werk dat toelaat. Dan hoef ik vlak voor etenstijd het eten alleen nog maar op te warmen. Scheelt een hoop stress met een rondrennende (oké.. rondkruipende.. ik was even optimistisch) dreumes, mijn mister die in de zoveelste conference call zit en mijn telefoon die non-stop blijft rinkelen. Op sommige dagen ben ik blij dat de werkdag erop zit en we met zijn allen aan tafel zitten. Deze vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten is dan ideaal. Makkelijk, snel en boordevol vitamines. En lekker natuurlijk. Want dat vind ik misschien nog wel het belangrijkst bij het avondeten. Ik blijf tenslotte een bourgondiër. 




Ingrediënten vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten voor 4 personen

250 gram ravioli gevuld met kaas
1 courgette
125 gram cherrytomaatjes
1 zoete puntpaprika
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
400 gram tomatenblokjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram geraspte mozzarella
Peper uit de molen

Vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten

Kook de ravioli zoals aangegeven staat op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de rode paprika in stukjes en de courgette in halve plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjes- of koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de courgette en de paprika toe en bak even mee.

Giet de tomatenblokjes en de ravioli in de pan en roer alles door elkaar.

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de kaas door de saus en schep alles in een ovenschaal. Leg de cherrytomaten in de schaal en bestrooi alles met geraspte mozzarella.

Zet ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 10 minuten af. De vegetarische raviolischotel met tomatensaus en lekker veel groenten is klaar als de kaas gesmolten is.

Maak af met peper uit de molen en serveer met een frisse (rucola)salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *