Ovenschotel honing-mosterd

Recept: Honing mosterd kip met aardappeltjes

 

Ovenschotel honing-mosterdVoor mij is de zomervakantie helaas ten einde. As we speak ben ik alweer druk aan het werk. Omdat ik na een drukke werkdag vaak geen zin meer heb om meteen uitgebreid in de keuken te staan, maak ik de avond ervoor vaak het eten al klaar. Dan hoef ik het alleen nog maar op te warmen als het spitsuur is begonnen. En als het draakje dan in bed ligt is het tijd om te ontspannen. En dat doe ik dan weer door te koken voor de volgende dag. Prima vicieuze cirkel dacht ik zo. Deze ovenschotel honing mosterd kip met aardappeltjes is dan ideaal. Je bereidt hem de avond ervoor al helemaal voor en op het moment suprême zet je de schaal in de oven en kook je de sperziebonen nog even gaar. Ennn klaar is Kees. Hier werd hij erg positief ontvangen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

 
Ovenschotel honing-mosterd

Ingrediënten honing-mosterd ovenschotel met kip en aardappel

400 gram voorgekookte aardappelpartjes
400 gram kippendijen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 eetlepels dijonmosterd
3 eetlepels grove mosterd (bijvoorbeeld Ancienne mosterd)
3 eetlepels honing
200 gram sperziebonen
Peper uit de molen
1 eetlepel roomboter
Eventueel wat peterselie om te garneren

Ovenschotel honing-mosterd

Snijd de kippendijen in stukjen. Versnipper de ui en pers de tenen knoflook.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Doe de kippendijen in de pan en bak tot ze aan alle kanten bruin ziet. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Schep de kip uit de pan en zet apart.

Schraap de aanbaksels van de kip los en doe de ui en knoflook in de pan. Bak tot het begint te geuren. Doe de 2 soorten mosterd en de honing in de pan en roer alles door elkaar. Tot een papje. Doe de aardappeltjes in de pan en bak een minuut of 5 mee.

Doe de kip in de pan en schep alles door elkaar. Zet de pan in de oven (als je geen ovenvaste pan hebt kun je de inhoud ook overscheppen naar een ovenschaal) en bak in 30 minuten gaar.

Kook de sperziebonen in gezouten water in 6 tot 8 minuten gaar.

Zet de ovenschotel honing mosterd kip met aardappeltjes meteen uit de oven op tafel, garneer met peterselie en serveer met de sperziebonen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.