Kip jambalaya

Recept: Kip jambalaya met chorizo

 

Kip jambalayaVandaag is het tijd voor een lekker éénpansgerecht. Deze kip jambalaya met chorizo is ideaal voor op een doordeweekse dag. Lekker, gezond en makkelijk van tevoren klaar te maken. Ik maakte deze kip jambalaya afgelopen zondag. Ik kook dan meestal voor de hele week. Dan hoef ik het na onze werkdag alleen nog maar op te piepen. Ideaal, want met een dreumes van 1 in huis lukt het niet altijd even goed om te koken. Dus toen stond ik om 9 uur ’s ochtends chorizo in plakjes te snijden. Jambalaya is een gerecht uit Amerika en het lijkt erg op paella. Men zegt dat jambalaya is ontstaan toen de Spanjaarden de baas waren in Louisiana. In de originele jambalaya zitten ook garnalen. Dat was ik oorspronkelijk ook van plan, maar ik was vergeten om garnalen te kopen. En natuurlijk kwam ik daar pas achter toen ik al aan het koken was. Supersuf! Zonder garnalen kwam het gerecht dus ook door de ballotagecommissie. Douwe gaf het gerecht een 9. Goed genoeg om met jullie te delen dus. Bij deze!
Ingrediënten kip jambalaya voor 6 personen

400 gram basmatirijst
350 gram kipfilet of kippendijen
200 gram chorizo
400 gram tomatenblokjes
200 gram sperziebonen
1 rode puntpaprika
1 jalapeño peper
3 stengels bleekselderij
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
3 theelepel picadillo kruiden
800 ml kippenbouillon
Een bosje peterselie
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Kip jambalaya

Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de jalapeño in plakjes. Snijd de sperziebonen, paprika en bleekselderij in kleine stukjes.

Snijd de kip in kleine stukjes en de chorizo in plakjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de knoflook en ui tot het glazig ziet. Doe de kruiden en de jalapeño in de pan en bak tot de geur van de kruiden loskomt. Doe de kip en de chorizo bij de rest en bak het een paar minuten mee. Doe de groente bij het vlees en bak een paar minuten mee.

Giet de tomatenblokjes en de rijst in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de tomatenblokjes door de rijst zijn opgenomen. Giet zoveel bouillon in de pan dat de rijst net aan onder staat. Laat pruttelen tot de bouillon is opgenomen. Roer af en toe door. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. 

Hak de peterselie fijn en roer door de kip jambalaya. Serveer met limoen en eventueel wat zure room om het gerecht iets milder te maken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Kip jambalaya met chorizo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *