Carpaccio rollade van bavette

Recept: Carpaccio rollade met truffel

 

Carpaccio rollade van bavetteAlle carpacciolovers opgelet! Ik heb vandaag een heel lekker hoofdgerecht voor jullie.Een mooi stuk bavette opgerold met al het lekkere van een carpaccio aan de binnenkant. Om de carpaccio rollade nog wat extra’s mee te geven mengde ik de pesto eerst met truffelmayonaise voordat ik hem op de bavette smeerde. In het recept staat geen oventijd vermeld. Dat komt omdat je de carpaccio rollade met truffel gaart tot een bepaalde kerntemperatuur. Dit is bij het ene stuk vlees sneller klaar dan bij het andere. En daarom is de precieze tijd moeilijk in te schatten. Nadat je de bavette hebt gebakken en hebt laten rusten snijd je het vlees in plakken en serveer je het met gebakken aardappels en een salade of groente uit de oven. Wedden dat je hier vrienden mee maakt tijdens het kerstdiner?
Ingrediënten carpaccio rollade met truffel voor 6 tot 8 personen

1 kg bavette (geef bij de slager aan dat je rollade maakt, dan zoekt hij een mooi stuk voor je uit)
4 eetlepels truffelmayonaise
4 eetlepels groene pesto
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten
Een paar blaadjes basilicum
Peper en zout
Een rolletje rolladetouw

Carpaccio rollade met truffel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Grill de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Dep de bavette droog en bestrooi met peper en zout. Meng de pesto met de truffelmayonaise. Besmeer het vlees met het mengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Rol het vlees op en knoop met het opbindtouw tot een rollade. Steek een kernthermometer in het vlees en leg het in een braadslee. Zet de braadslee in de oven.

De bavette is klaar als de kerntemperatuur 50-52 graden is.

Wikkel de carpaccio rollade met truffel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Hak de basilicum fijn. Snijd de rollade in plakken en bestrooi met basilicum. Serveer met aardappels en groente uit de oven.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *