Recept: Varkenshaas met balsamico-wijnsaus

 

Varkenshaas met balsamico-wijnsausGoedemorgen lieve mensen. Terwijl ik dit aan het typen ben is het pikdonker buiten en is het nog stil op straat. Het is 06:30 en ik zit te wachten op de bezorger van Albert Heijn. Ik kan dit weekend met 1 woord beschrijven. DRUK. Wel gezellig druk. Maar evengoed… DRUK! Gisteravond had ik na mijn werk een borrel met een aantal oud-collega’s en daarna moest ik meteen door naar de verjaardag van mijn zusje. Vandaag vieren we Sinterklaas met de familie, moet ik 6 recepten koken en fotograferen voor de blog en gaan we een kerstboom halen. Morgen vier ik weer Sinterklaas en moet ik nog 6 recepten koken en fotograferen. Tussendoor moet ik nog even 2 gedichten schrijven en een cadeaubon in elkaar flansen. En daarom zit ik nu hier. Op de bank met mijn laptop. Om 06:30. In het weekend. Mi gado! Dat ik dit gewoon zit te doen. Als je dit een jaar geleden tegen me zou vertellen had ik je keihard uitgelachen. Maar hé het is voor een goed doel. Want zo heb ik genoeg foto’s voor de recepten van komende week, staat er maandag een kerstboom in mijn woonkamer te shinen en heb ik (hoop ik) iedereen blij gemaakt met een cadeautje en een gedicht. Zo. En dan nu over het recept van vandaag. Varkenshaas met balsamico-wijnsaus. Die is zó lekker. En tikje Italiaans en dus boordevol smaak. Lekker met gebakken aardappels of een pastinaak- of knolselderijpuree. Gegrilde groente erbij (groene asperges jammie!) en het bordje in compleet. Alvast een ideetje voor het kerstdiner?
Ingrediënten varkenshaas met balsamico-wijnsaus voor 4 personen

1 kilo varkenshaas
8 eetlepels droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamico-azijn
Een paar takjes rozemarijn
Peper uit de molen
Een snuf zout

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Meng de witte wijn met de balsamico. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verwijder de naaldjes van de takjes rozemarijn.

Verhit de olie in een hapjespan. Leg het vlees in de pan en braad aan alle kanten aan.

Giet het balsamicomengsel en de rozemarijn over de varkenshaas en laat 10 minuten garen. Bedruip regelmatig met het balsamicovocht.

Haal de varkenshaas uit de pan en omwikkel het met aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.

Schraap de aanbaksels in de pan los. Kook het balsamicomengsel in zodat het iets dikker wordt.

Haal de varkenshaas uit het aluminiumfolie en snijd het in plakjes. Giet een beetje balsamico-wijnsaus over het vlees en bestrooi met peper uit de molen.

Serveer de varkenshaas met balsamico-wijnsaus in combinatie met gegrilde groenten, gebakken aardappels, aardappelkroketjes of een lekkere puree.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *