Recept: Saltimbocca

 

saltimbocca Oké oké… Ik weet dat saltimbocca eigenlijk met kalfsvlees gemaakt wordt. Afgelopen week had ik ook inderdaad saltimbocca van kalfsvlees op de planning staan. Omdat ik laat uit mijn week was, was ik net voor sluitingstijd bij de slager en helaas was het kalfsvlees uitverkocht. Er was geen tijd meer om naar een andere slager te gaan dus besloot ik maar kip te gebruiken. Uit ervaring kan ik jullie nu vertellen.. met kip is saltimbocca ook heel goed te doen! Saltimbocca betekent in het Nederlands: “spring in de mond”. En dat deed het. Alles was in een mum van tijd op! Mocht je toch saltimbocca met kalfsvlees willen maken.. dat gaat op precies dezelfde manier. Maar dan met kalf.

Ingrediënten saltimbocca voor 2 personen

2 kipfilets
3 plakken prosciutto
6 blaadjes salie
50 gram roomboter
Een scheut witte wijn
Een eetlepel bloem
Peper en zout

Snijd elke kipfilet in 3 platte stukken. Snijd de prosciutto in stukjes die precies op de kipfilet passen. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en leg de stukjes prosciutto op de kipfilet. Leg op elke stukje kipfilet een blaadje salie en zet de salie en prosciutto vast met een satéprikker.

Smelt de boter in een koekenpan. Leg de stukjes saltimbocca met de prosciutto naar beneden in de pan. Laat de saltibocca garen en draai hem elke 2 minuten om. Haal de kip uit de pan als hij gaar is. Leg de stukjes saltimbocca onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
Maak met een spatel de aanbaksels los en giet een scheutje witte wijn in de pan. Voeg, terwijl je blijft roeren, een eetlepel bloem toe aan de jus en wijn. Blijf roeren tot het een sausje wordt. Giet voor serveren een beetje saus over de saltimbocca.

Wij aten de saltimbocca in combinatie met truffel-aardappelpuree en groene asperges met balsamico. Een combinatie die ik jullie kan aanraden. De saltimbocca is ook lekker als je hem klaarmaakt op de barbecue. Het enige nadeel is dan dat je de saus niet kan maken.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *