Spaghetti al ragu

Recept: Spaghetti al ragù (met lekker veel verborgen groente)

 

spaghetti al ragùDit is typisch zo’n recept wat ik altijd in grote hoeveelheden maak en vervolgens per portie invries. Het duurt een tijdje voordat hij klaar is (hij staat ruim 5 uur te pruttelen), maar dan heb je wel een intens diepe en volle smaak te pakken. Daarbij is hij niet alleen ontzettend lekker, maar zit ook boordevol met verborgen groente. Hij is dus nog gezond ook. Fijn als er kinderen, zoals de mijne, mee-eten die ietwat kieskeurig zijn wat groente betreft. Hallo peuterpuberteit! Na een drukke dag hoef je dan alleen nog maar spaghetti (of een andere soort pasta) te koken en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel. Ik zie alleen maar voordelen! Staat deze overheerlijke spaghetti al ragù binnenkort op jouw fornuis te pruttelen? Ik zou het doen hoor. 
Ingrediënten spaghetti al ragù voor 6 personen

500 gram spaghetti
500 gram (gehakt
80 gram pancetta (of ontbijtspek)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 winterpeen
1 zoete puntpaprika
1 courgette
3 stengels bleekselderij
100 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
400 gram tomatenblokjes
Een scheutje olijfolie om in te bakken

Pasta al ragu

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de winterpeen, bleekselderij, rode paprika en courgette in stukjes. Snijd de pancetta (of het ontbijtspek) in stukjes.

Bak de pancetta in eigen vet even aan in een braadpan. Voeg de ui, de knoflook en een scheutje olijfolie toe en bak tot het begint te geuren. Doe het gehakt en de Italiaanse kruiden in de pan en bak het gehakt rul. Doe de rest van de groente erbij en bak een paar minuten, terwijl je continue omschept, mee.

Blus de inhoud van de pan met rode wijn. Roer even door en giet de tomatenblokjes en de runderbouillon in de pan. Roer alles door elkaar. Zorg dat alles in de pan onder een laagje vocht staat. Voeg, indien nodig, meer bouillon toe.

Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan pruttelen tot de helft van het vocht is gereduceerd. Dit duurt bij mij ongeveer 5 uur.

Serveer de saus met spaghetti, Parmezaanse kaas en eventueel wat peterselie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.