Spaghetti met gehaktballetjes

Recept: Spaghetti met gehaktballetjes

 

Spaghetti met gehaktballetjesDeze spaghetti is één van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken. Of nou ja… Italiaans… Eigenlijk komt deze spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes uit Amerika. In Italië zul je hem in deze vorm niet zo snel tegenkomen. In Amerika zijn ze daarentegen dol op meatball spaghetti. En ik nu ook. Kruidige gehaktballetjes boordevol smaak met  tomatensaus en een enorme berg Parmezaanse kaas. Heerlijk! Dat vooruitzicht maakt het thuiswerken opeens een stuk makkelijker. Want dat is nu verre van leuk meer. Allebei een fulltime baan en een dreumes die er tussendoor rent vraagt wel wat van het gezin hier. Zeker nu we weten dat dit nog een week of 6 aan gaat houden. Dan maken we het maar beter gezellig aan tafel. We zijn tenslotte gezond en gelukkig met elkaar!




Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten spaghetti met gehaktballetjes voor 4 personen

500 gram spaghetti
Een hand met blaadjes basilicum

Voor de gehaktballetjes

300 gram rundergehakt
50 gram Parmezaanse kaas
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 tenen knoflook
Peper en zout

Voor de tomatensaus

400 gram tomatenblokjes (ik gebruikte die van Mutti)
400 gram cherrytomaten in blik (ik gebruikte die van Mutti)
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 courgette
100 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout

Spaghetti met gehaktballetjes

Kook de spagetti in ruim gezouten water gaar.

Rasp de Parmenzaanse kaas en pers de teentjes knoflook voor de gehaktballetje.

Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas, de knoflook, het ei, het paneermeel en een beetje peper en zout. Rol kleine balletjes van het gehakt.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Bak de balletjes tot ze rondom bruin zijn.

Haal de balletjes uit de pan en zet apart. Spoel de pan niet om, die gebruik je straks zoals hij nu is.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas voor de saus.

Doe de knoflook en de ui in de pan waar de balletjes in gebakken zijn. Schraap de aanbaksels los. Fruit tot de knoflook begint te geuren. Voeg de courgette toe en bak even mee. Giet de tomatenblokjes en de cherrytomaten in de pas en roer alles door elkaar. Voeg de parmezaanse kaas door de saus en laat even pruttelen. Maak af met een snuf peper.

Roer de spaghetti door de saus. En laat even pruttelen. Serveer met blaadjes basilicum, Parmezaanse kaas en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *