Pasta met Italiaans stoofvlees

Recept: Pasta met Italiaans stoofvlees

 

Pasta met Italiaans stoofvleesIn één keer was de zomer afgelopen en werd het volop herfst. Het kwam uit het niets! En mijn hemel… Wat een regen is er de afgelopen twee weken gevallen. Nier normaal. Stiekem houd ik wel van de herfst. Lekker onder een dekentje op de bank, glas rode wijn erbij en de regen die tegen de ruiten tikt. Op de achtergrond een gezellig pruttelend pannetje stoofvlees die een heerlijke geur verspreid in huis. Klinkt dat niet fijn? Zo zag het er hier afgelopen weekend uit. En weet je, ik was intens gelukkig. De herfst is écht mijn seizoen. In dat pruttelende pannetje zat dit Italiaanse stoofvlees. Heerlijk was het! We aten de helft van de pasta met Italiaans stoofvlees op en de andere helft zit in de vriezer voor als we een keer geen tijd hebben om te koken. Glaasje rode wijn erbij en je hebt een koningsmaal. Staat er komend weekend een pannetje stoofvlees bij jou te pruttelen?




Pasta met Italiaans stoofvlees

Ingrediënten pasta met Italiaans stoofvlees voor 6 personen

700 gram runder sukadelappen
500 gram pappardelle (of een andere pastasoort
2 uien
2 tenen knoflook
3 winterpenen
2 stengels bleekselderij
6 tomaten
Een handje kastanjechampignons
250 ml (Italiaanse) rode wijn
500 ml runderbouillon
50 ml balsamicoazijn
Een paar takjes tijm
3 laurierblaadjes
2 eetlepels gedroogde oregano
100 gram Parmezaanse kaas
Een handje bloem
Roomboter om in te bakken
Een handje rucola voor erbij
Peper en zout

Pasta met Italiaans stoofvlees

Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Schil de winterpeen en snijd het in halve ringen. Snijd de bleekselderij in stukjes en de champignons en tomaten in kwarten.

Snijd de sukadelappen in stukjes. Bestrooi het vlees met een handje bloem en een snuf peper en zout.

Smelt de helft van de roomboter in een braadpan. Leg het vlees in de pan en bak tot het een bruin laagje heeft. Schep het vlees uit de pan en zet apart.

Smelt de rest van de roomboter in (dezelfde) braadpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de wortel, champignons en bleekselderij erbij en bak even mee. Voeg de tomaat, de tijm, de laurier en de oregano toe en bak mee tot het begint te geuren.

Doe het vlees terug in de pan en blus af met rode wijn. Giet de balsamicoazijn en runderbouillon in de pan en zet het vuur laag. Laat het Italiaans stoofvlees minimaal 3 uur pruttelen. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt.

Kook de pasta gaar. Serveer het Italiaans stoofvlees met de pasta, geraspte Parmezaanse kaas en een handje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Pasta met Italiaans stoofvlees

  1. Ellen schreef:

    Hi vraagje, er staat snijd de tomaten in kwarten maar ze staan niet in de ingrediënten lijst.. hoeveel tomaten heb je gebruikt??

    Ziet er heerlijk uit, ga het straks maken!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *