Gnocchi carbonara

Recept: Gnocchi carbonara

 

Gnocchi carbonaraPasta carbonara is voor mij echt een ultieme vorm van comfortfood. Lekker romig en vol van smaak. Het staat hier regelmatig op het menu. Toen ik gister nog een pak gnocchi had liggen besloot ik deze te gebruiken voor een dampend bordje troost. Lekker makkelijk na een heerlijke zondagmiddag buiten. Gnocchi is het favoriete eten van de peuter. Ze propt de heerlijke aardappelballetje één voor één naar binnen. En terecht, want de mister en ik vinden het ook erg lekker. Vaak gebruik ik het om via de saus lekker veel groente naar binnen te krijgen. Maar dit keer niet. Want je kunt veel over deze gnocchi carbonara zeggen, maar gezond is het niet. Ach… Af en toe mag dat wel toch? 
Gnocchi carbonara

Ingrediënten gnocchi carbonara voor 4 personen

500 gram gnocchi
200 gram pancetta of gerookte spekreepjes
75 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
150 ml room
3 eidooiers
Een paar takjes peterselie
Een hand rucola voor erbij
Een snuf peper uit de molen

Gnocchi carbonara

Breng een pan met water aan de kook. Doe de gnocchi in de pan en kook tot het begint te drijven. Dit duurt maar een paar minuten.

Pers de tenen knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de eidooiers met de room, de knoflook, de Parmezaanse kaas en een beetje peper uit de molen.

Verhit een droge koekenpan (dus zonder olie of boter). Doe de spekjes of de pancetta in de pan en bak tot het krokant en bruin begint te worden. Voeg de gnocchi toe en bak even mee. Het ik lekker als de gnocchi een beginnend krokant laagje heeft.

Giet het roommengsel in de pan en roer het door de rest heen. Door de warmte zal de saus gaan garen.

Hak de peterselie fijn. Verdeel de gnocchi carbonara over 4 borden. Bestrooi met peterselie, peper uit de molen en serveer met rucola.

Pin It

One thought on “Recept: Gnocchi carbonara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.