Quesadillas met pulled chicken

Recept: Quesadillas met pulled chicken

 

Quesadillas met pulled chickenHai lieve mensen! Ik heb vandaag zoiets lekkers als avondeten gemaakt. Quesadillas met pulled chicken. Een soort Mexicaanse tosti gemaakt van wraps met gekruide reepjes kip en lekker veel kaas. Lekker dippen in de guacamole en zure room. Het was echt een feestmaaltijd! Crunchy, cheesy en met flink wat verstopte gezonde voedingsstoffen. Dat laatste is vooral fijn als er kinderen mee-eten. Mijn, alles wat ook maar een beetje gezond is, hatende peuter heeft zelfs met smaak zitten eten. En dat terwijl er én paprika én maïs én zwarte bonen in de quesadillas zat. Voor het gemak noemde ik het richting haar een wrap met kip en kaas. Want dat dekt, min of meer, de lading wel. 1-0 voor mama vandaag!  
Ingrediënten quesadillas met pulled chicken voor 4 personen

12 middelgrote wraps
500 gram kipfilet
1 liter kippenbouillon
150 gram maïs
1 zoete puntpaprika
150 gram zwarte bonen
1 middelgrote ui
2 eetlepels picadillokruiden
150 gram geraspte mozzarella
150 gram geraspte cheddar
2 eetlepels roomboter om in te bakken
Guacamole voor erbij
Zure room (of crème fraîche) voor erbij

Quesadillas met pulled chicken

Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de kipfilet in de bouillon en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de kip uit de bouillon en laat afkoelen.

Trek de kipfilet uit elkaar in reepjes. Dit kan met 2 vorken, maar ik gebruik meestal gewoon mijn vingers.

Versnipper een ui en pers de teen knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Smelt een beetje roomboter in een koekenpan. Doe de knoflook en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de kruiden, de kip en de paprika toe en bak even mee. Doe de zwarte bonen en de maïs in de pan en schep alles door elkaar.

Beleg de helft van een wrap met 2 eetlepels van het kipmengsel. Schep een eetlepel geraspte cheddar en een eetlepel geraspte mozzarella op de kip. Vouw de wrap dicht en druk even aan.

Smelt een beetje boter in een koekenpan (ik gebruikte een pannenkoekenpan, dat bakt makkelijker). Leg de wrap (dit kan ook per 2) in de pan en bak aan beide kanten bruin en krokant.

Snijd de wraps doormidden en serveer. De quesadillas met pulled chicken zijn lekker in combinatie met guacamole en zure room.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.