Carpacciobonbon met truffel-pestovulling

Recept: Carpacciobonbon met truffel-pestovulling

 

Carpacciobonbon met truffel-pestovullingAlle carpacciolovers verzamelen! Deze carpacciobonbon met truffel-pestovulling is echt fantastisch. Het klassieke voorgerecht, maar dan net even anders. Als je de bonbon open snijdt verschijnt er een heerlijke vulling met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffel-pestomayonaise. Is het geen plaatje? Met de feestdagen in aantocht is dit een dikke vette aanrader. Serveer de bonbon als hapje bij de borrel, amuse of voorgerecht. Makkelijk om te maken en klaar in een kwartier. Zo hoef je niet zo lang in de keuken te staan en mis je niks van het diner. Serveer de carpacciobonbon per stuk op een bordje of maak een hele schaal vol om lekker met elkaar te delen. Wel een beetje stoer kijken als je het gerecht op tafel zet. Lekker met vers brood en roomboter met zeezout. Wedden dat je hier blije gezicht mee krijgt. Laat de feestdagen maar beginnen!
Ingrediënten carpacciobonbon met truffel-pestovulling voor 4 personen

4 porties carpaccio van ongeveer 60 gram
75 gram rucola
20 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten
4 theelepels truffelmayonaise
2 theelepels pesto (klik hier voor een recept)
2 eetlepels kapperappeltjes
Peper en zout

Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf in grove stukken. Meng de truffelmayonaise met de pesto en een beetje peper en zout. Doe de helft van de rucola, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten bij het truffelmengsel en roer door elkaar.

Leg een portie carpaccio in een kopje of ander rond schaaltje. Zorg dat de randjes van de carpaccio een beetje over de rand van het kopje of schaaltje hangen. Schep 1 of 2 eetlepels van het truffelmengsel op de carpaccio. Vouw de zijkanten van het vlees naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Draai het kopje om en vouw de uitstekende randjes naar binnen.

Leg een handje rucola in het midden van een bord. Leg de carpacciobonbon op de rucola. Garneer de carpacciobonbon met truffel-pestovulling met pesto, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en kapperappeltjes. Maak af met peper en zout.

Serveer de carpacciobonbon met truffel-pestovulling met vers brood en roomboter.

 

Pin It

2 thoughts on “Recept: Carpacciobonbon met truffel-pestovulling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.