Rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus

Recept: Rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus

 

Rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsausTerwijl ik dit aan het schrijven ben zit ik in de auto onderweg naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Niet achter het stuur hoor ;). Zó goed ben ik ook weer niet in multi-tasken. Mijn moeder is aan het rijden. Even een weekendje met de meiden op stap. Beetje streunen op de kerstmarkt, lekker een hapje eten in een goed restaurant en daarna aan de borrel. Heerlijk! Tegelijkertijd gaat Douwe vanavond eten en bier drinken bij mijn vader. Volgens de laatste berichten was mijn vader vanmorgen vroeg het vlees voor de barbecue al aan het marineren. Dat zal wel goed komen dus. Over naar het recept. Vandaag heb ik een lekker borrelhapje voor jullie. Rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus. Ontzettend smaakvol en lekker mager. Het rolletje dan. De saus natuurlijk niet. Maar dat hoeft ook niet. Lekker met een glas droge witte wijn. Chardonnay bijvoorbeeld. Al genoeg hapjes bij de borrel? Leg ze per 3 op een bordje en je hebt een hartstikke lekker voorgerecht. Hebben jullie je menu al klaar? Ik ben benieuwd!
Ingrediënten voor 15 rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus

 

Voor de rosbiefrolletjes

15 plakjes rosbief
100 gram groene aspergetips
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Voor de mierikswortelsaus

3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mierikswortel
Peper en zout

Rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus

Meng de ingrediënten voor de mierikswortelsaus met elkaar tot een gladde saus. Hak de peterselie fijn.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de groene aspergetips in de pan en bak een paar minuten. De asperges moeten nog een lichte bite hebben. Laat de asperges afkoelen.

Wikkel 2 of 3 groene asperges in een plakje rosbief. Giet de mierikswortelsaus over de rosbiefrolletjes en bestrooi met peterselie.

Maak de rosbiefrolletjes met groene asperges en mierikswortelsaus af met een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.