|
Carrot cake is mijn favoriete gebak. Helemaal als er een flinke laag cream cheese frosting omheen is gesmeerd. Je kunt me daar echt voor wakker maken. Vandaag maakte ik een heerlijk mini-gebakje met dezelfde smaak. Carrot cake truffels. Een smeuïg balletje carrot cake omhuld met witte chocola afgetopt met een decoratief worteltje of lekker stukje walnoot. Een heerlijk hapje voor bij de paasbrunch, high tea of gewoon zomaar… Om lekker te snoepen. Bijkomend voordeel: je kunt het 1 of 2 dagen van tevoren voorbereiden en op de dag zelf afmaken. Ook een goed idee om een restje overgebleven carrot cake op te maken. Als je daar überhaupt al iets van over hebt gehouden. Dat komt hier namelijk zelden voor. Sorry not sorry!
Ingrediënten voor ongeveer 25 carrot cake truffels
300 gram wortel (ik gebruikte kant-en-klare reepjes)
230 gram bloem
1 sinaasappel
200 gram basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
140 ml zonnebloemolie
2 eieren
100 gram walnoten
100 gram roomkaas
300 gram witte chocola
Een snuf zout
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Hak de walnoten fijn in een hakmolentje. Ik vind het fijn als er nog iets van structuur in zit in de taart en laat ze vaak iets grover.
Rasp de schil van een sinaasappel.
Doe de suiker, de eieren, het kaneel, de olie, de geraspte sinaasappelschil en de walnoten in een kom. Mix tot een luchtig mengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel door het beslag. Roer de wortelreepjes door het beslag.
Giet het beslag in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 60 minuten gaar. Laat de wortelcake helemaal afkoelen.
Verkruimel de cake en meng met de roomkaas tot een soort deeg. draai ongeveer 20 balletjes en zet ze een uurtje in de koelkast.
Smelt de witte chocola au bain marie en dip de balletjes in de witte chocola. Decoreer met walnoten en/of mini-worteltjes.