Recept: Tulband met yoghurt en citroen

 

Tulband met yoghurt en citroenOp Sinterklaasavond kreeg ik een tulbandvorm. Ik wilde hem ontzettend graag hebben. Hij was al meerdere keren in mijn winkelmandje op bol.com beland. Ik doe dat soort dingen. Je winkelmandje helemaal volstoppen met spullen en vervolgens de website wegklikken. Niet per ongeluk ofzo, maar gewoon, omdat het helemaal niet de bedoeling is om iets te kopen. Ik vind het dan gewoon leuk om te shoppen. En de volgende avond begin ik gewoon weer opnieuw. Hele dagen kan ik ermee vullen. Maar met Sinterklaas had ik de tulbandvorm eindelijk in mijn handen. Wat was ik blij! Vorige week heb ik hem voor het eerst gebruikt. Na bijna 4 maanden in de kast te hebben gelegen. Hoe dan. Shame on me! Gelukkig was het resultaat het wachten waard. Deze tulband met yoghurt en citroen is smeuïg, zijdezacht en fris tegelijk. Klinkt goed, vind je niet? Is het ook. Ga je zeker geen spijt van krijgen. 



Ingrediënten tulband met yoghurt en citroen

Voor de cake

280 gram Griekse yoghurt
180 ml zonnebloemolie
380 kristalsuiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
1 citroen
2 eieren

Voor het glazuur

100 gram kristalsuiker
30 ml citroensap

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de zonnebloemolie, de eieren, de yoghurt en de suiker bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten tot een glad beslag. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Roer de citroenrasp en het sap door het beslag. Proef of het beslag op smaak is. Voeg eventueel meer citroen toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het bij het beslag. Roer met een garde tot een egaal mengsel. Vet de tulbandvorm goed in met olie. Giet het beslag in de tulbandvorm en schuif hem in de oven. Bak de tulband in 40 minuten gaar. Laat de cake een half uurtje afkoelen en draai de vorm om. Als het goed is valt de tulband uit de vorm.

Meng de kristalsuiker met het citroensap. Verwarm de citroensuiker, al roerend, in een steelpan. Als het glazuur stroperig is geworden is het klaar. Giet het glazuur over de tulband en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *