Brownies met pepernoten en speculoosmousse

Recept: Brownies met pepernoten en speculoosmousse

 

Brownies met pepernoten en speculoosmousseHoor de wind waait door de bomen, hier in huis waait zelfs de wind. Dit liedje doet zijn tekst vandaag wel eer aan. Wat is het ongelooflijk slecht weer vandaag. As we speak zit ik drijfnat op mijn werk. Of ik ben inmiddels alweer opgedroogd. Of misschien ben ik alweer natgeregend onderweg naar huis. Genoeg over het weer. Over naar de leuke dingen van dit moment. Afgelopen weekend kwam Sinterklaas aan en daarmee zijn de feestdagen officieel begonnen. Ik houd van deze tijd van het jaar. De tijd van gezelligheid, lichtjes en vooral veel lekker eten. Afgelopen weekend, toen we lootjes gingen trekken bijvoorbeeld. De lootjes waren binnen 5 minuten getrokken, maar het kaasfondue-en en borrels drinken ging tot laat op de avond, of eigenlijk diep in de nacht door. Gezellig hoor. Om de feestdagen in te luiden post ik vandaag deze brownies met pepernoten met speculoosmousse. Een heerlijk gerecht voor op een heerlijk avondje. Extra lekker met een grote kop thee of chocolademarkt. Laat Sinterklaas maar komen!





Ingrediënten brownies met pepernoten en speculoosmousse

 

Voor de brownie met pepernoten

200 gram pure chocolade
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram witte basterdsuiker
110 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
4 middelgrote eieren
Een handje pepernoten
Een snuf zout

Voor de speculoosmousse

150 ml slagroom
150 ml mascarpone
3 eetlepels speculoos
1/2 zakje klopfix

En verder

20 chocoladepepernoten
Een handje schuddebuikjes

Brownies met pepernoten met speculoosmousse

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier (als je het bakpapier nat maakt kun je het makkelijker vormen).

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. De boter mag niet bruin worden. Doe de gesmolten boter en de basterdsuiker bij elkaar in een kom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat.

Doe de eieren, terwijl je blijft kloppen, één voor één bij het botermengsel. Als het goed is ontstaat er nu een dik mengsel.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Laat de gesmolten chocola een paar minuten staan zodat het minder heet is. Giet de chocola bij het eiermengsel. Meng de chocolade met een spatel door de rest van het beslag.

Zeef de bloem en het bakpoeder en doe het daarna bij het beslag. Spatel de ingrediënten door elkaar. Doe de pepernoten bij het beslag en roer het er doorheen. Giet het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Zet de vorm in de oven en bak in 45 minuten gaar.

Haal de brownie uit de oven oven en laat afkoelen op een bakrooster.

Doe de slagroom en de klopfix bij elkaar in een kom. Klop de slagroom stijf. Doe de mascarpone en de speculoos bij de slagroom en spatel alles door elkaar.

Besmeer de bovenkant van de brownie met de speculoosmousse. Garneer met chocoladepepernoten en schuddebuikjes. Snijd de brownie in stukken en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Brownies met pepernoten en speculoosmousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *