Stroopwafelcake

Recept: Stroopwafelcake

 

StroopwafelcakeOud recept, nieuwe foto. Ik ben bezig om alle recepten die op de blog staan opnieuw te maken en te fotograferen. Zo kan ik checken of het recept klopt en worden de foto’s bij de meeste gerechten opeens een stuk aantrekkelijker. Als ik kijk naar de recepten uit de beginperiode van mijn blog schaam ik me soms een beetje. De foto’s die ik toen maakte zijn nou niet bepaald ehh.. van goede kwaliteit. Inmiddels heb ik een spiegelreflexcamera, een mooie ondergrond en een heleboel nieuw servies verzameld. Hierdoor is ook de kwaliteit van de foto’s een stuk beter geworden. Niet dat het nu onwijze topkwaliteit is, het blijft natuurlijk een hobby. Maar ik moet zeggen.. Ik begin het wel te leren. Voor nu, het recept voor stroopwafelcake. Een luchtige boerencake met een slagroomtopping en karamel. Past perfect bij deze tijd van het jaar. Lekker met een grote kop thee onder een dekentje op de bank. Netflix aan en de zondag is compleet.
Ingrediënten stroopwafelcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
Een theelepel vanille-aroma
300 gram stroopwafels

Voor de topping

250 gram mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 eetlepels suiker
4 stroopwafels
Eventueel een paar eetlepels karamel om te garneren

Stroopwafelcake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de stroopwafels in stukjes. Leg een deel van de stukjes stroopwafel apart voor de topping.

Klop de roomboter samen met de suiker tot een smeuïge massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop door het mengels. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het vanille-extract toe en spatel door het beslag. Meng het beslag met de stukjes stroopwafel.

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Stort het beslag in de vorm en verdeel over de bodem.

Zet de springvorm in de oven en bak in 75 minuten gaar. Laat de stroopwafelcake helemaal afkoelen op een rooster.

Klopt de slagroom samen met de klopfix en 2 eetlepels stijf suiker. Spatel de mascarpone door de slagroom.

Haal de stroopwafelcake uit de vorm en bedek de bovenkant met het slagroommengsel. Bestrooi met stukjes stroopwafel en besprenkel eventueel met karamel.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Stroopwafelcake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.