Mini Snickers cheesecake

Recept: Mini Snickers cheesecake taartjes

 

Mini Snickers cheesecakeVandaag heb ik echt een dikke vette guilty pleasure voor jullie! Wat een schatjes zijn deze mini Snickers cheesecake taartjes hé. En ze zijn niet alleen schattig, ze zijn ook ontzettend lekker. Mijn god, wat hebben we hiervan gesmuld. Vooral Douwe werd er heel erg blij van. Wat een mazzel dat er nog een paar in de koelkast staan. Kan hij zichzelf tijdens het thuiswerken komende week lekker verwennen met iets lekker. Ze zijn trouwens helemaal niet zo moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een oven, een koelkast, een muffintray met 12 gaten (of 2 met 6 gaten), baking cups, de ingrediënten in de beschrijving en vooral heel veel geduld. Want het duurt wel even voordat je ook daadwerkelijk je tanden in de taartjes kunt zetten. Enne… Als je ze de avond van tevoren al maakt heb je de volgende ochtend meteen iets lekkers bij de koffie. Easy does it!




Mini Snickers cheesecake taartjes

Ingrediënten voor 12 mini Snickers cheesecake taartjes

12 mini Snickers
100 gram pure chocola

Voor de karamelsaus

140 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom

Voor de bodem

120 gram Bastogne koeken
50 gram gesmolten roomboter

Voor de cheesecakevulling

350 gram roomkaas
2 eieren
50 gram kristalsuiker
50 gram gesmolten boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel bloem

Mini Snickers cheesecake taartjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de Bastogne koekjes en meng met de gesmolten roomboter tot een zanderige massa.

Klop de roomkaas los op de gemiddelde stand van de mixer. Giet de suiker erbij en mix op de lage stand tot het helemaal is opgenomen. Doe het vanille-extract en de eieren bij de roomkaas en mix tot alles gemengd is. Voeg tot slot de bloem en de gesmolten boter toe en mix tot alles goed gemengd is.

Vul een muffinvorm (of 2 als je een kleinere versie hebt) met 12 baking cups. Schep in elke baking cup een eetlepel van het bastognemengsel en druk even aan. Verdeel het cheesecakebeslag over de vormpjes. Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes in 20 minuten gaar. Laat de cheesecake taartjes helemaal afkoelen in de oven. LET OP! Laat de oven dicht. Zo voorkom je dat de cheesecake gaat scheuren. Zet na afkoelen in de oven minimaal 2 uur in de koelkast.

Doe de basterdsuiker in een pan. Laat de suiker smelten en een beetje bruin worden. Je mag de pan walsen, maar absoluut niet roeren! Giet de slagroom bij de suiker. Let op, dit kan gaan spatten. Als het goed is ontstaat er nu een karamelsaus.

Verwijder voorzichtig de baking cups van de cheesecake taartjes. Snijd de Snickers in stukjes. Schep op elk taartje een eetlepel karamel en leg er stukjes Snickers op.

Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een (steel)pan met een laagje kokend water). Drizzle de chocola over de mini Snickers cheesecake taartjes. Serveer de taartjes direct of bewaar ze tot serveren in de koelkast.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *