Gevulde appeltjes met rode kool

Recept: Gevulde appeltjes met rode kool

 

Gevulde appeltjes met rode koolZien deze gevulde appeltjes met rode kool er niet onwijs leuk uit? Ik werd er helemaal blij van toen ik ze stond te maken. Wat een feestje stond er opeens op tafel! Een goed idee met de feestdagen in aantocht. Want, naast dat ze erg lekker zijn, staan ze ook supersnel op tafel. Een goed begin voor een diner zonder stress. Lekker als je wild wilt (snap je hem, hihi) serveren. Of bij een ander stukje vlees natuurlijk. Bijvoorbeeld bij een lekker stuk rib-eye, lamsrack of een stoofschotel met draadjesvlees. Om de appeltjes mooi uit te hollen kun je trouwens het beste een parisiennelepel gebruiken. Dat is een speciaal lepeltje om bolletjes uit, bijvoorbeeld, een meloen te scheppen. Heb je geen parissienelepel in je bestekla liggen? Dan kun je ook gewoon een mesje gebruiken. Wedden dat je gast dit leuk gaan vinden. Laat de oeh’s en ah’s maar komen!
Ingrediënten voor 6 gevulde appeltjes met rode kool

6 appels
500 gram rode kool (klik hier voor het recept)
Een snuf kaneel
Om te garneren: 3 kaneelstokjes, 6 stuks steranijs en een takje rozemarijn

Gevulde appeltjes met rode kool

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de appeltjes. Hol de appels uit met een parisiennelepel (om bolletjes mee te maken) of mesje. Ga voorzichtig te werk en beschadig de schil van de appel niet.

Bestrooi de binnenkant van de appeltjes met kaneel.

Vul de appeltjes voorzichtig met rode kool en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.

Knip de kaneelstokjes doormiddels. Steek een half kaneelstokje in elk appeltjes met rode kool en garneer met kaneelstokjes, steranijs en rozemarijn.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.