Gegrilde groene asperges met burrata en balsamico

Recept: Gegrilde groene asperges met balsamico en burrata

 

Gegrilde groene asperges met burrata en balsamicoMijn favoriete groente is de groene asperge. Als ik voor mezelf ga koken is hij er meestal onderdeel van. Of het nou om een salade, quiche, ovenschotel of AGV’tje gaat. Groene asperges liggen hier dus eigenlijk altijd in de koelkast. Gister maakte ik er een heerlijk groentegerechtje mee. We serveerden het als voorgerecht van ons koningsdiner (je moet wat als je het thuis moet vieren). Het werden gegrilde groene asperges met balsamico en burrata. En ménnn wat was het lekker! Echt een smaakbommetje. Het groentegerecht doet het uitstekend als bijgerecht, maar is ook heerlijk als lunch. Leuke bijkomstigheid; je kunt de asperges ook op de barbecue klaarmaken. Leuk als je vegetarisch barbecued of een lekker groentegerecht zoekt voor erbij. Ik weet zeker dat je hier hoge ogen mee gaat gooien!




Gegrilde groene asperges met burrata en balsamico

Ingrediënten gegrilde groene asperges met balsamico en burrata voor 4 personen

400 gram groene asperges
200 gram burrata (1 bolletje)
2 tenen knoflook
8 zongedroogde tomaatjes
Een handje amandelschaafsel
Takje peterselie
Een scheutje balsamico
Een scheutje olijfolie
Een flinke scheut zonnebloemolie om in te bakken
Peper en zout

Gegrilde groene asperges met burrata en balsamico

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de olijfolie met een beetje peper en zout. Verhit de grillpan.

Snijd de houtachitge uiteinde van de asperges.

Besmeer de groene asperges met het olijfoliemengsel en leg ze op de grillplaat. Grill aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan. Je kunt dit ook op de barbecue doen.

Leg de asperges in een ovenschaal en zet ze 10 tot 15 minuten in de oven. Bak de asperges tot ze gaar zijn.

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Schenk een flinke scheut zonnebloemolie in een steelpannetje. Doe de plakjes knoflook bij de olie en bak tot ze bruin en knapperig zien.

Rooster het amandelschaafsel tot het lichtbruin begint te worden.

Leg de groene asperges op een mooie schaal. Leg het bolletje burrata op de asperges en snijd hem voorzichtig een beetje open.

Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Bestrooi de asperges met tomaat, amandelschaafsel, krokante knoflook. Drizzle een beetje balsamico over het bord.

Maak de gegrilde groene asperges met balsamico en burrata af met een beetje peterselie en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *