Vegetarische mini loempia's uit de oven

Recept: Vegetarische mini loempia’s

 

vegetarische mini loempia'sZijn jullie ook al zo in de vakantiestemming? Met het mooie weer van afgelopen dagen en een lang weekend achter de rug kan de vakantie voor mij niet vroeg genoeg beginnen. Helaas moet ik nog 6 weken geduld hebben. Tot die tijd moet ik het doen met een terrasje na mijn werk. Ergens smaakt dat koude witte glas wijn ook nóg beter na een dag werken. Alsof ik hem echt verdiend heb. Bij borrels horen natuurlijk borrelhapjes. Vandaag zijn dat vegetarische mini loempia’s. Een hapje dat ik zelf erg lekker vindt. Als de loempia’s ergens op de kaart staan kun je er de klok erop gelijk zetten dat ik ze bestel. Die loempia’s kun je ook heel makkelijk zelf maken. Na een kwartiertje kun je de hapjes “rollen” en daarna hoef je ze alleen nog maar te bakken. Maak er een heleboel tegelijk en bewaar ze in de vriezer. Dan hoef je bij lekkere trek alleen maar de oven of de frituurpan aan te zetten. Scheutje zoete chilisaus erbij en lekker dippen. Wedden dat de snackschaal in no-time leeg is!Ingrediënten voor 30 vegetarische mini loempia’s uit de oven

15 loempiavellen
2 preien
150 gram wortel
2 tenen knoflook
2 centimeter gember
2 maggiblokjes
75 gram rijstvermicelli
1 theelepel sesamolie
Peper en zout

vegetarische mini-loempia's

Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien onder een natte theedoek.

Doe de rijstvermicelli in een kom en giet het hete water erover.

Pers de tenen knoflook, rasp de gember en snijd het witte gedeelte van de prei in dunne reepjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de knoflook en de gember in de pan en bak tot het begin te geuren. Voeg de prei en de wortel toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijstvermicelli toe, verkruimel het maggiblokje over de inhoud en voeg de sesamolie toe. Roer alles door elkaar en laat een paar minuten bakken.

Snijd de loempiavellen doormidden. Leg een loempiavel neer en leg een strook met de vulling in het midden. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op. Druppel een beetje water op het uiteinde en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot de vulling op is.

Frituur de Vietnamese loempia’s tot ze goudbruin zijn of bak ze 20 minuten op 180 graden in de oven.

Serveer de vegetarische mini loempia’s met zoete chilisaus. Klik hier voor het recept.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *