Easy peasy eiersalade met truffel

Recept: Easy peasy eiersalade met truffel

 

Easy peasy eiersalade met truffelZo. Tijd voor een easy peasy, maar superlekker recept. Een écht paasrecept als je het mij vraagt. Want wat is Pasen nou zonder eiersalade… Dat hoort er gewoon bij op de brunchtafel toch? Deze versie van een eiersalade is makkelijk om te maken en supersnel klaar. Hij staat letterlijk in 5 minuten op tafel. Het koken van de eieren duurt nog langer dan het in elkaar zetten van de salade. En dat is fijn als je uitgebreid in de keuken staat voor de paasbrunch of een hapjestaafel. Voor het fijnprakken van de eieren gebruik ik trouwens gewoon een stamppotstamper. Dan is het in een mum van tijd gepiept. Mocht je geen stamppotstamper hebben kun je ook gewoon een (grote) vork gebruiken. Duurt iets langer, maar werkt net zo goed. De eiersalade met truffel smaakt heerlijk met vers brood tijdens het ontbijt, de brunch, de lunch of op een toastje bij de borrel
Easy peasy eiersalade met truffel

Ingrediënten easy peasy eiersalade met truffel voor 6 personen

6 eieren
2 eetlepels truffelmayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
Een paar sprietjes bieslook
Peper en zout

Eiersalade met truffel

Breng een pan water aan de kook. Doe de eieren in het kokend water en kook in 8 tot 10 minuten gaar. De eieren moeten hardgekookt zijn. Spoel de eieren even af onder koud water om ze te laten schrikken.

Pel de eieren en prak ze fijn. Ik gebruikte hier een stamppotstamper voor, maar je kunt ook een vork gebruiken.

Hak de bieslook fijn. Roer de bieslook, 2 eetlepels truffelmayonaise, 1 eetlepel Griekse yoghurt en een beetje peper en zout door de geprakte eieren. Proef even of de salade op smaak is en voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Garneer de eiersalade met extra bieslook en serveer met versgebakken brood tijdens de brunch of op een toastje bij de borrel.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.