Valentijnsmenu 2017 Dessert: Monchou potjes met kersen

 

Monchou potjes met kersenToen ik het Valentijnsmenu in elkaar ging zetten hoefde ik niet lang na te denken wat het dessert zou worden. Ik ben namelijk gek op monchoutaart. En dan het liefst de versie met kersen. Als je mij wilt versieren moet je met een monchoutaart aankomen. Fris en zoet tegelijk. Heaven! Een vullend stuk taart na een romantisch diner is ook weer zo wat en daarom maakte ik er een kleinere versie van. In glaasjes. Want alle desserts zien er leuk uit in een glaasje. En zo ontstonden de monchou potjes met kersen. Geen kleine potjes in huis? Gebruik dan een wijnglas, theekop of gewoon een schaaltje. Ook leuk om de potjes te serveren tijdens een high tea of als alternatief voor taart op een verjaardag. Geen kersenfan? Gebruik dan aardbeien, abrikozen of bosbessen. De monchoupotjes met kersen zijn makkelijk en ontzettend lekker. Hier ga je zeker vrienden (of iets meer) mee maken!Ingrediënten voor 6 Monchou potjes met kersen

100 gram bestognekoeken
30 gram roomboter
100 gram mon chou
125 ml verse slagroom
2 eetlepels kristalsuiker
1 zakje klop fix
1 vanille stokje of 1 zakje vanillesuiker
1 blikje vlaaivulling kersen (van Hak) of kersenjam.

Maal de bastognekoeken fijn. Smelt de roomboter. Meng de bastognekruimels met de roomboter. Schep de koekkruimels in de potjes en zet ze een half uur in de koelkast om op te stijven.

Doe de slagroom samen met de klopfix in een kom. Klop de slagroom stijf. Doe de monchou en de kristalsuiker in een andere kom. Mix de monchou tot het luchtig is. Meng de slagroom met de mon chou en roer de vanille er doorheen. Schep de monchou-vulling in de potjes. Laat de monchou een half uur opstijven in de koelkast.

Schep vlak voor het serveren de vlaaivulling met kersen of de kersenjam op de monchou. Serveer de monchou potjes met kersen meteen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Valentijnsmenu 2017 Dessert: Monchou potjes met kersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *