Steak tartaar met truffel en kwartelei

Recept: Steak tartaar met truffel en kwartelei

 

Steak tartaar met truffel en kwarteleiSteak tartaar is één van mijn favoriete (voor)gerechten. Als er een steak tartaar op de kaart staat heb je dikke kans dat ik hem bestel. Ik vind het zo zó zooo lekker! Jullie willen niet weten hoe erg ik naar een goede steak tartaar heb verlangd toen ik zwanger was van Sophie. Ik dróómde er letterlijk over! Steak tartaar vind ik het allerlekkerst als er een beetje truffelolie of -mayonaise doorheen zit. Dat geeft het nét dat beetje extra. Glas lichtgekoelde Pinot Noir (of Spätburgunder) erbij en je hebt een topcombi. Het is overigens helemaal niet moeilijk om een steak tartaar te maken. Sterker nog, je bent er zo mee klaar. Zorg wel even dat je langs een goede slager gaat. Alles valt en staat namelijk met de kwaliteit van het vlees. Daarnaast kan er eigenlijk niks meer mis gaan. Getoast brood erbij en gaan. Wedden dat je met deze steak tartaar met truffel en kwartelei indruk maakt? Laat de oeh’s en ah’s maar komen! 
Ingrediënten steak tartaar met truffel en kwartelei voor 4 personen

400 gram ossenhaas of kogelbiefstuk
2 theelepels kappertjes
10 cornichons (mini-augurkjes)
1 rode rode ui
4 kwarteleieren
2 theelepel truffelolie
2 theelepel worcestershiresaus
2 eetlepels truffelmayonaise
Een flinke scheut azijn
Een scheutje goede kwaliteit olijfolie
Een handje rucola
Peper en zout
Brood of toast

Steak tartaar met truffel en kwartelei

Versnipper de rode ui. Hak de kappertjes en de cornichons fijn. Hak het vlees in fijne stukjes.

Doe de ossenhaas, de rode ui, de kappertjes en de cornichons in een kom. Roer alle ingrediëten door elkaar. Roer een theelepel truffelolie, een theelepel worcestershiresaus en een beetje peper en zout door de inhoud van de kom.

Leg een ronde uitsteekring op een bord. Schep 2 eetlepels tartaar in de ring en druk aan. Verwijder de uitsteekvorm voorzichtig.

Breng een liter water met een flinke scheut azijn aan de kook. Roer tot er een “snelle” draaikolk ontstaat. Breek een truffeleitje open en laat hem langzaam in het midden van de draaikolk glijden. Laat het kwartelei 1 minuut koken en schep hem daarna met een schuimspaan uit de pan. Herhaal dit met het andere eieren.

op elke steak tartaar een kwartelei. Maak de rucola aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Druppel wat truffelmayonaise rond de steak tartaar en garneer met een handje rucola. Snijd vlak voor serveren het gepocheerde truffeleitje open.

Serveer de steak tartaar met truffel en kwartelei in combinatie met brood of toast.

Pin It

3 thoughts on “Recept: Steak tartaar met truffel en kwartelei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *