Pasteitjes ragout met kip en chamignons

Recept: Pasteitjes ragout met kip en champignons

 

Pasteitjes ragout met kip en chamignonsDit is echt hét voorgerecht uit mijn jeugd. Ik denk dat ik dit elk jaar wel een keer of 4 at. We kregen het altijd en overal waar we kwamen. Heerlijk vond ik het. Al moet ik zeggen dat de ragout toentertijd gewoon uit een groot blik kwam. Meestal was dat kalfsragout en had de gastvrouw/man het gekregen in het kerstpakket. Want een kerstpakket was zeker niet compleet zonder een blik ragout. Terugdenkend aan mijn jeugd ging ik zelf aan de slag. Vooral omdat ik de peuter deze heerlijkheid ook een keer wilde laten proeven. Ik maakte een ragout met kip en champignons en bracht hem op smaak met tijm, peterselie en worcestershiresaus (zeg dat eens 3 keer achter elkaar, haha!). Een fijne combinatie als je het bij vraagt. Ik ben benieuwd wat onze directrice er morgen van vindt! De mister heeft de pasteitjes ragout met kip en champignons in ieder geval goedgekeurd!
Ingrediënten pasteitjes ragout met kip en champignons voor 6 personen

6 pasteibakjes
2 kipfilets
250 gram kastanjechampignons
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 theelepels worcestershirsaus
200 ml melk
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel + 50 gram roomboter
60 gram bloem
Een paar takjes tijm
Een paar takjes peterselie
Peper uit de molen

Pasteitjes ragout met kip en champignons

Breng een liter kippenbouillon aan de kook en leg de kipfilets erin. Kook de kip in 10-15 minuten gaar. Schep de kipfilet uit de pan en laat afkoelen. Gooi de kippenbouillon niet weg!

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de champignons in plakjes en pluis de kip in reepjes. Rits de blaadjes van de tijm en hak de peterelie fijn (leg ook wat apart voor de garnering).

Smelt een eetlepel roomboter in een middelgote pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot het begint te geuren. Doe de plakjes champignons in de pan en bak even mee. Schep alles uit de pan en zet even apart.

Smelt 50 gram boter in dezelfde pan. Schep de bloem in de pan en roer door de boter. Er ontstaat nu een zanderige massa. Dit heeft een roux. Laat de roux even garen.

Giet de melk en de worcestershiresaus in de pan en roer door de roux. Als het goed is wordt melk al snel dikker. Giet 500 ml kippenbouillon (die had je nog over van het koken van de kip) beetje bij beetje in de pan. Roer met een garde tot een dikke gladde ragout.

Roer de kip, de tijm, de champignons, de ui, de knoflook en de peterselie door de ragout heen en laat even pruttelen op laag vuur.

Schep de ragout met kip en champignons in de pasteibakjes. Garneer de pasteitjes ragout met kip en champignons met wat fijngehakte peterselie.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *