Lauwwarme aspergesalade met warmgerookte zalm

Recept: Aspergesalade met warmgerookte zalm

 

Zodra het nieuwe jaar begint kijk ik uit naar de komst van witte asperges. Ik ben dus zo’n nerd die continue in de gaten houdt of het seizoen al begonnen is. Dit jaar was dat lekker vroeg. 22 maart al. Lucky me, want I loveee het witte goud. Ik geloof dat we ze al een stuk of 5 keer gegeten hebben sinds het seizoen begonnen is. Je bent een fangirl of niet. Dit keer maakte ik deze aspergesalade met warmgerookte zalm. Een maaltijdsalade waar je u tegen zegt. Fris, hartig en vol van smaak. Ook lekker als lunch overigens. Misschien alvast een ideetje richting Pasen. Serveer met vers brood en roomboter (met zeezout, yumyum) of een goede olijfolie. En een glaasje (witte) wijn natuurlijk. Vis moet natuurlijk zwemmen. En asperges ook. Fijn weekend allemaal! 
Ingrediënten aspergesalade met warmgerookte zalm

250 gram warmgerookte zalm
500 gram witte asperges
300 gram groene asperges
200 gram bimi
Een paar takjes dille
1 citroen
75 gram rucola
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
1 eetlepel witte wijn azijn
Peper en zout

Verwijder de houtachtige uiteindes van de witte asperges en groene asperges en schil de witte asperges van boven naar beneden.

Breng een grote pan met (gezouten) water aan de kook. Kook de asperges in 6 minuten gaar. Voeg halverwege de bimi toe. Giet de groente af en zet apart.

Trek de warmgerookte zalm met twee vorken uit elkaar.

Snijd de citroen in halve plakjes en hak de dille fijn. Meng de mosterd, olijfolie, azijn en een beetje peper en zout tot een vinaigrette.

Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of wok. Doe de groente in de pan en bak even op. Bestrooi de groente met peper en zout.

Leg een flinke hand rucola op een schaal. Schep de groente op de rucola diepe schaal. Besprenkel de groente met vinaigrette. Bestrooi de groente met warmgerookte zalm, dille en plakjes citroen.

Serveer de aspergesalade met warmgerookte zalm met brood en roomboter.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.