Recept: Zalmhapjes met witlof en dillesaus

 

Zalmhapje met witlof en dillesausKen je dat? ’s Avonds rond een uur of 9/10, de dag wordt afgesloten met een hapje, drankje en een beetje hangen op de bank. Alle kasten gaan open op zoek naar iets lekkers, maar alles is op. Zo is dit zalmhapje ook ontstaan. Niks te knabbelen in huis, maar toch lekkere trek. Uiteindelijk trok ik de koelkast maar open om te kijken of we daar nog iets lekkers hadden liggen. Gelukkig lag er een pakje met gerookte zalm en viel mijn oog op de stronkjes witlof die over waren van eerder deze week. Ik combineerde de 2 met elkaar en maakte er een dillesaus bij die ik vaker maak. Een heerlijk hapje was ontstaan. Simpel kan soms zo lekker zijn! De knapperige witlof combineert goed met de gerookte zalm en de zoete dillesaus. Makkelijk, snel en lekker. De zalmhapjes met witlof en dillesaus doen het goed als tussendoortje of op de borrel- of brunchtafel. Met de paasdagen in aantocht zeker het proberen waard!

Ingrediënten voor 15 zalmhapjes met witlof en dillesaus

3 stronkjes witlof
200 gram gerookte zalm
Een paar takjes dille
2 eetlepels honingmosterd
1 eetlepel acacia honing
Peper en zout

Was de stronkjes witlof goed. Snijd de onderkant van de stronkjes af. Pel de witlof voorzichtig zodat de bladeren heel blijven. Meng de mosterd met de honing. Hak de dille fijn en roer het door het honing-mosterdsausje. Maak de saus af met peper en zout. Verdeel de gerookte zalm in gelijke stukken. Rol de stukjes gerookte zalm op en leg het in de witlofschuitjes. Schep een halve theelepel dillesaus over de gerookte zalm heen. Maak de zalmhapjes met witlof en dillesaus af met een beetje peper en zout. Garneer met een takje dille.

Ik serveer de zalmhapjes met witlof en dillesaus altijd op een ronde schaal. Leg de bovenkant van elk witlofscheutje naar het midden zodat er een bloem ontstaat. Lekker als tussendoortje, hapje bij de borrel of bij de (paas)brunch.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.