|
Zijn jullie ook zo blij dat het witte goud weer in de winkel ligt? Ik wel hoor! Sinds ze weer te verkrijgbaar zijn stonden ze meerdere keren per week op tafel. Yep, ik ben een echte aspergefan. Welk recept ik het lekkerst vindt kan ik jullie helaas niet vertellen. Er zijn zoveel lekkere combinaties en variaties. Met hollandaisesaus, gerookte zalm en een gepocheerd ei bijvoorbeeld. Of met nieuwe aardappels, een gekookt eitje en beenham. En zo kan ik nog úren doorgaan. Dit keer maakte ik een ovenschotel met witte asperges en beenham. Ik gebruikte de klassieke ingrediënten ei, beenham, kaas, aardappels en peterselie. Ik voegde alle ingrediënten bij elkaar en verwerkte het tot één gerecht. Makkelijk, snel en ongelooflijk lekker. Na een kwartiertje kan de ovenschotel al de oven in. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is. Fijn op een drukke doordeweekse dag. Wil je liever een koolhydraatarme versie maken (daar krijg ik de laatste tijd veel vragen over) dan kun je de aardappelschijfjes gewoon weglaten.
Ingrediënten ovenschotel met witte asperges en beenham voor 4 personen
500 gram witte asperges
400 gram aardappelschijfjes
100 ml kookroom
150 gram geraspte kaas
200 gram beenham (in plakjes)
1 flinke teen knoflook
2 theelepels mosterd
4 eieren
Een paar takjes peterselie
Een snufje nootmuskaat
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de asperges van boven naar beneden en verwijder de houtachtige uiteindes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe de witte asperges in de pan en kook ze in een paar minuten gaar.
Pers de teen knoflook fijn. Doe de kookroom, de eieren, de knoflook, de mosterd, een snufje nootmuskaat, de helft van de geraspte kaas en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom of schaal. Roer alles goed door elkaar.
Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes. Bedek de aardappelschijfje met plakjes beenham. Hou 2 plakjes ham apart en hak deze in stukjes. Giet het roommengsel in de ovenschaal en leg de asperges er bovenop.
Strooi de rest van de geraspte kaas en de beenham over de asperges en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel met witte asperges en beenham in 40 minuten gaar.
Hak de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de ovenschotel met witte asperges en beenham en maak af met een beetje versgemalen peper.
Vandaag klaargemaakt en het was super lekker!
Ga zeker nog meer van je recepten proberen.
Wat leuk om te horen! 🙂
Op hoeveel graden moet de heteluchtoven? Ook dan 40 min?
Ik heb veel zin om het te maken, maar ik vraag me af waarom je de asperges eerst moet gaar koken en dan nog 40 min. in de oven. Worden ze dan niet overgaar?
Hoi, moeten de aardappelschijfjes eerst gekookt? En kun je dit een uur van te voren klaar maken voordat het (op een andere plaats) de oven ingaat? Ziet er superlekker uit en ik denk dat ik het morgen ga maken.
Goedemorgen, de aardappelschijfjes die ik gebruikte waren kant en klare schijfjes uit de supermarkt. Die zijn meestal voorgekookt. Dus als je gewone aardappelen gebruikt is even voorkoken wel het lekkerst. Ik denk dat van tevoren klaarmaken geen probleem is. Het is wel lastig vervoeren lijkt mij, omdat de room dan nog vloeibaar is. Ik ben benieuwd of het gelukt is!
Toch maar ter plekke klaargemaakt en het was erg lekker.
Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. Erg lekker, en vooral erg makkelijk. Ga ik zeker vaker maken!
Vandaag dit recept gemaakt. Echt super makkelijk snel klaar en was heerlijk. Ga ik zeker vaker maken.
Wil ik gaan maken. Volgens het recept moeten de asperges van te voren gaar gekookt. Dan nog eens 40 minuten in de oven. Klopt dit?
Klopt!
Water loopt mij al in de mond. Vanavond gaan we het eten. Alles staat klaar.
Ik heb het gemaakt. Ga het echt nog een keer doen. Als je wat over hebt kan je het dan bewaren?
Fijn :). Ik zou het 1 dag bewaren in de koelkast anders invriezen.
Ik heb het gemaakt, maar de saus was niet meer vloeibaar. Het is gewoon vast geworden. Tips om dit de volgende x te vermijden?
Heerlijk!!!!
Ik heb de asperges vooraf gekookt en flink laten uitlekken. De volgende keer gaan ze direct vanuit de pan de ovenschaal in, dat maakt het geheel denk ik wat smeuïger. Het gerecht was nu iets droger maar zeker niet minder lekker!
Zeer lekkere schotel, maar iets te droog.Wel beter met een mousselinesaus
Op hoeveel graden moet de oven als je de schotel 40min erin laat staan?
Ik zou de kookroom willen vervangen door hüttenkäse kan dat?
Ik denk dat het wel kan. Zelf nog nooit geprobeerd dus ik kan het je niet garanderen 😉
Was lekker maaaar volgende keer doe ik toch meer saus en voor mij te veel kaas sorry
Hij is zaaaalig!
We gaan hem vandaag voor de 3e keer maken.
Dank!
Op hoeveel graden moet de heteluchtoven?