Italiaanse gehaktschotel met gehakt en heel veel groente

Italiaanse gehaktschotel met heel veel groente

 

Italiaanse gehaktschotel met gehakt en heel veel groenteHoi lieve mensen! Vandaag is het tijd voor een fijne ovenschotel. De Italiaanse gehaktschotel met heel veel groente om precies te zijn. Een toppertje is het. Makkelijk om te maken, superlekker en, de titel zegt het al, boordevol groente. Eten er kinderen (of volwassenen, want die heb je ook) mee die het liefst geen groente eten? Iedereen kent er wel een paar. Zet dan even de staafmixer op de saus. Dan is de groente in de saus onherkenbaar. Aan smaak zal het namelijk niet liggen. Mocht je koolhydraatarm eten, dan kun je de aardappels weglaten of vervangen door bijvoorbeeld plakjes courgette. Een veelzijdige ovenschotel die niet wilt missen. Heerlijk voor op een doordeweekse dag als vandaag. Ik zou het wel weten als ik jullie was!




Ingrediënten Italiaanse gehaktschotel met heel veel groente voor 6 personen

500 gram runder- of halfomhalf gehakt
500 gram aardappelschijfjes
500 ml tomatenblokjes/tomatenpolpa
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
2 theelepels Italiaanse kruiden
10 blaadjes basilicum
100 gram geraspte mozzarella (of jonge kaas)
150 gram Parmezaanse kaas
Een klontje roomboter om in de bakken
Peper en zout

Italiaanse gehaktschotel met gehakt en heel veel groente

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt een klontje (room)boter in een koekenpan en voeg de aardappelschijfjes toe. Bak de aardappelschijfjes goudbruin. Schep de aardappelschijfjes uit de pan en zet apart.

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de rode paprika, de winterpeen, de bleekselderij en de courgette in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de paprika, winterpeen, courgette en bleekselderij in de pan en bak even mee.

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet de tomatenblokjes en 2 theelepels Italiaanse kruiden in de pan en zet het vuur laag. Roer alles even door en laat een paar minuten pruttelen.

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de kaas door de tomatensaus. Laat pruttelen tot de kaas gesmolten is.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Bedek de bovenkant met aardappelschijfjes. Strooi de geraspte mozzarella en de andere helft van de Parmezaanse kaas over de aardappeltjes.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak tot de kaas gesmolten is. Dit duur ongeveer een kwartiertje.

Serveer de Italiaanse gehaktschotel met rucola en eventueel een paar plakken vers brood.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *