|
Stevig weer vraagt om stevige kost. Échte Hollandse kost. Want man, wat gaat het buiten tekeer! Kom je thuis uit een regenbui, heb je een zware werkdag gehad of is het buiten gewoon enorm koud? Dan brengen deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree instant troost. Boordevol smaak en ze staan na een half uurtje koken op tafel. Of nog beter… Maak ze de avond van tevoren al klaar en schuif ze op het moment suprême nog even in de oven. Easy does it. Kun je in de gewonnen tijd even lekker in bad/op de bank/in bed liggen. Met een glas wijn, als je het mij vraagt. Want die heb je wel verdiend na een dag hard werken. Staan deze zuurkool rolletjes met mosterdpuree binnenkort bij jou op tafel?
Zuurkool rolletjes met mosterdpuree voor 4 personen
500 gram zuurkool
750 gram kruimige aardappels
200 gram beenham in (flinterdunne) plakjes
1 middelgrote ui
250 gram gerookte spekreepjes
2 eetlepels mosterd
150 ml melk
Een paar takjes peterselie
Een handje geraspte kaas
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af en zet de apart.
Bak de gerookte spekreepjes in eigen vet tot ze knapperig zijn.
Versnipper de ui. Smelt de roomboter in een hoge pan. Doe de ui bij de boter en fruit tot de ui glazig ziet. Haal de pan van het vuur. Doe de aardappels, de uitgebakken spekreepjes, de mosterd en de melk bij de ui en stamp tot een romige aardappelpuree. Maak af met een snuf nootmuskaat en peper uit de molen.
Laat de zuurkool even uitlekken. Schep de mosterdpuree in een ovenschotel. Rol de zuurkool in een plakjes ham en leg ze op de puree.
Bestrooi de zuurkool rolletjes met een handje geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven. Bak 15 minuten zodat de kaas gesmolten is.
Hak de peterselie fijn. Bestrooi de zuurkool rolletjes met mosterdpuree voor serveren met peterselie.
Ik hoop niet dat de zuurkool in de oven in witlof verandert want ik heb echt trek gekregen van het maken van dit recept. Het staat nu in de oven maar het wordt straks zeker smullen
Wat een heerlijk recept.
Eenvoudig te bereiden en heel smakelijk. Ook zijn de ingrediënten niet duur.
Dus haalbaar voor een krap budget.
Toppie.
Het was een lekker recepf. Maar….de voĺgende keer kook ik toch eerst de zuurkool. Ik vond het te hard zo rauw!!