Pittige Spaanse knoflookgarnalen

Recept: Pittige Spaanse knoflookgarnalen

 

Pittige Spaanse knoflookgarnalenBorrelen met hapjes… Ik hou er zo van! Ik geloof dat we deze kerstvakantie nog geen keer normaal hebben gegeten. Zelfs de peuter begint te juichen als er hapjes op tafel komen. Al krijgt ze tegenwoordig tussen de middag warm eten. Zo gaat er toch een gezonde maaltijd naar binnen. Deze pittige Spaanse knoflookgarnalen stonden gister op de borrelplank. Je hebt ze vast wel eens gegeten toen je Spaanse tapas bestelde. Ik geloof dat ze elke keer als ik tapas ging eten op tafel stonden. Heerlijk vind ik ze! En zó makkelijk om te maken. Eerst marineer je de garnalen in een flinke scheut olijfolie met knoflook en chilipeper en daarna schuif je alles zo, tjoep, de oven in. Kind kan de was doen. Serveer met vers brood uit de oven om mee te dippen en je hebt er zeker een paar vrienden bij. 
Ingrediënten voor 24 pittige Spaanse knoflookgarnalen

24 grote garnalen (ik koop ze altijd in een kilozak bij de toko)
5 tenen knoflook
2 chilipepers
Een paar takjes koriander (of peterselie als je het zeepsopgen hebt)
200 ml olijfolie
Een Turks brood voor erbij
Peper en zout

Pittige Spaanse knoflookgarnalen

Pers de teentjes knoflook en versnipper de chilipeper. Als je van lekker pittig houdt laat je de zaadlijsten en pitjes zitten. Wil je minder spicey? Schraap ze er dan uit met een theelepel. Hak

Doe de knoflook, de koriander, de chilipeper en een beetje peper en zout in een ovenschaal. Doe de olijfolie erbij en roer alles door elkaar. Leg de garnalen in de schaal en schep door de marinade. Zet de schaal in de koelkast en laat 2 uur (of de hele nacht) marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal in de ovenn en bak in ongeveer 15 minuten gaar.

Serveer de pittige Spaanse knoflookgarnalen met Turks brood om te dippen.

Pin It

One thought on “Recept: Pittige Spaanse knoflookgarnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *