Kabeljauw uit de oven met citroen en dille-knoflookboter

Recept: Kabeljauw uit de oven met citroen en knoflook-dilleboter

 

Kabeljauw uit de oven met citroen en dille-knoflookboterHebben jullie ook zo weinig zin om te koken vandaag? Meine gute wat is het warm. En dan te bedenken dat het alleen maar warmer wordt deze week. Vandaag staat er daarom een “easy does it” recept online. Deze kabeljauw uit de oven met citroen en dille-knoflookboter is een fluitje van een cent om te maken. De smaak is lekker fris en de vis ligt niet zo zwaar op de maag. Scheelt weer uitbuiken. Paar aardappelswedges opbakken en een simpele rucola-salade in elkaar flansen en je hebt een perfect maaltijd. Het enige wat je dan nog rest is een ijskoud glas witte wijn innschenken. Die hebben we tenslotte wel verdiend na een dag als vandaag. Cheers guys!




Ingrediënten kabeljauw met citroen en dille-knoflookboter voor 4 personen

600 gram kabeljauw in 4 haasjes gesneden
600 gram aardappelpartjes
2 citroenen
2 tenen knoflook
Een bosje dille
125 gram roomboter op kamertemperatuur
Een handje rucola
Een scheutje balsamico
Peper en (zee)zout

Kabeljauw uit de oven met citroen en dille-knoflookboter

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pers de teentjes knoflook en hak de dille fijn. Meng de helft van de boter met de knoflook, de dille en een snuf zeezout.

Dep de bovenkant van de kabeljauwfilets droog. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.

Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de boter over de kabeljauw. en bedek met plakjes citroen.

Schuif de ovenschotel in de oven en bak de kabeljauw in 30 minuten gaar.

Bak de aardappelpartjes in de andere helft van de roomboter goudbruin. Meng de rucola met een scheutje balsamico, peper en zout.

Serveer de kabeljauw met citroen en dille-knoflookboter direct uit de oven met de rucola en aardappeltjes on the side.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *