ovenschotel met gerookte zalm brie en broccoli

Recept: Ovenschotel met zalm, broccoli en brie

 

ovenschotel met zalm, broccoli en brie“Nu al klaar?” vroeg Douwe gister toen hij op de klok van de oven keek. Het was half zeven en ik was amper een kwartier aan het koken. Het eten was inderdaad al bijna klaar. Dat is op sommige dagen weleens anders. Het is bij ons thuis eerder uitzondering dan regel dat we voor 8 uur ’s avonds eten. 2 drukke banen en een voorliefde voor uitgebreid koken zorgt er nog weleens voor dat we pas laat aan tafel gaan. Inmiddels zijn we niet anders gewend, we doen het al jaren zo. Maar gister was dat een keer anders. Dat is wat ik zo fijn vind aan ovenschotels. Heel even voorbereiden en daarna hoef je alleen nog maar te wachten. Zo kun je mooi even een aflevering van je favoriete serie kijken, je nagels lakken, online shoppen of gewoon alledrie tegelijk. Sterker nog, je kunt de meeste ovenschotels van tevoren al klaarmaken, zodat je hem voor het eten alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Heel fijn als je een drukke baan of andere bezigheden hebt. Deze ovenschotel met zalm, broccoli en brie is één van mijn favorieten. Weinig ingrediënten,  glutenvrij en ontzettend lekker. Een fijne maaltijd voor op doordeweekse dagen. Een absolute aanrader!Ingrediënten ovenschotel met zalm, broccoli en brie voor 4 personen

400 gram broccoli
200 gram cherrytomaatjes
250 gram gerookte zalm
150 gram brie
100 gram geraspte kaas
2 theelepels paprikapoeder
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng een middelgrote pan met water en een beetje peper en zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes in 3 minuten gaar. Giet de broccoli af en zet het apart.

Verdeel de gerookte zalm in grove snippers. Bedek de bodem van een ovenschaal met de zalmsnippers. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Meng de broccoliroosjes en de cherrytomaatjes en leg dit op de zalmsnippers. Strooi het paprikapoeder en een beetje peper en zout over de broccoli en tomaat. Snijd de brie in dunne plakken. Bedek de broccoli en tomaat met plakjes brie. Strooi de geraspte kaas over de brie en maak af met een beetje peper. Schuif de ovenschotel met zalm, broccoli en brie in de oven en bak hem in 25 minuten goudbruin.

De ovenschotel met zalm, broccoli en brie is lekker in combinatie met een frisse salade en stukjes stokbrood. Ook lekker om de zalm te vervangen door ham of kipfilet.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Ovenschotel met zalm, broccoli en brie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.