Recept: Ovenschotel met witte asperges en kabeljauw

 

Ovenschotel met witte asperges en kabeljauwHet is weer tijd voor een lekker aspergerecept op Savory Sweets. De laatste van dit jaar. Het seizoen is al bijna op zijn eind. Over 17 dagen is het afgelopen. Daarna moeten we weer wachten tot april. Ik neem het er dus nog even flink van. Deze keer combineer ik mijn witte vriend met kabeljauw, aardappelschijfjes, geraspte kaas en prosciutto in een ovenschotel. Lekker licht. Liever geen vlees in het gerecht? Vervang dan de prosciutto door een handje broodkruim of laat het helemaal weg. De ovenschotel met witte asperges en kabeljauw hoeft na een korte voorbereiding alleen nog maar de oven in. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Iedereen kan dit. Lekker met een handje rucola. Wedden dat hij in de smaak valt.
Ingrediënten ovenschotel met witte asperges en kabeljauw voor 4 personen

350 gram kabeljauw
450 gram aardappelschijfjes
200 gram geraspte (belegen) kaas
500 gram witte asperges
4 plakjes prosciutto
Een handje rucola
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Schil de asperges van boven naar beneden. Breng een pan met water en een beetje peper en zout aan de kook. Kook de asperges tot ze beetgaar zijn.

Bedek de bodem van een ovenschaal met aardappelschijfjes. Bestrooi de aardappelschijfjes met peper, zout en de geraspte kaas. Snijd de asperges in de lengte doormidden. Bedek de kaas met de asperges.

Snijd de kabeljauw in 2 of 4 stukken. Leg de kabeljauw op de asperges. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel met witte asperges en kabeljauw in 20 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten een plakjes prosciutto op de kabeljauw.

Serveer de ovenschotel met witte asperges en kabeljauw met een handje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.