Spicy sticky cola kip uit de oven

Recept: Spicy sticky cola kip uit de oven

 

Spicy sticky cola kip uit de ovenWe blijven nog even into de borrelhapjes deze week. Mét kip om precies te zijn. Want dat ik gek ben op kip weten jullie inmiddels wel denk ik. Ik heb me toch een lekker recept voor jullie vandaag. Deze spicy sticky cola kip uit de oven is om je vingers bij af te likken. Letterlijk; want de kip is heerlijk sticky. Je kunt de kip trouwens ook op de barbecue maken, maar daar heb ik zelf nog geen ervaring mee. Volgend najaar hebben we een tuin en dan ga ik keihard voor jullie experimenteren. Direct als we verhuizen geven we onszelf een kamado cadeau. Als housewarming gift. Terug naar de kip. Want die moet je echt een keer maken. En op basis van, jawel, een blikje cola! Een toppertje voor op de borrelplank. 
Spicy sticky cola kip uit de oven

Ingrediënten spicy sticky cola kip uit de oven voor 10 personen

1 kg kipkluifjes
1 theelepel mosterd (ik gebruikte dijonmosterd)
1 eetlepel sojasaus
3 tenen knoflook
150 ml ketchup
3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
330 ml cola (dat is 1 blikje)
Het sap van 1 citroen
1 theelepel sriracha of sambal badjak (of meer als je van pittig houdt)
Peper en zout

Spicy sticky cola kip uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi beide kanten van de kipkluifjes met peper en zout. Bekleed het rooster van de oven met aluminiumfolie en leg de kipkluifjes erop. Schuif het rooster in de oven en bak 15 minuten.

Doe de cola, ketchup, het sap van de citroen, de knoflook, de basterdsuiker, de sojasaus, de mosterd en de sriracha/sambal bij elkaar in een steelpan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus pruttelen tot hij ingedikt is. Roer af en toe door.

Haal het bakrooster uit de oven en dompel de kipkluifjes één voor één onder in de saus. Leg terug op het rooster en schuif terug in de oven. Bak opnieuw 15 minuten.

Haal het rooster opnieuw uit de oven en dompel de kipkluifjes nogmaals onder in de saus. Schuif het rooster in de oven en bak nog 15 minuten.

Besmeer de kipkluifjes met de overgebleven saus en zet 5 minuutjes onder de grill zodat de saus karameliseert. Hou dit goed in de gaten, want het kan vrij snel aanbranden. Heb je geen grillstand? Stel dan de oven in op 220 of 230 graden.

Serveer de spicy sticky cola kip direct. Wil je het later serveren? Maak de cola kip dan helemaal klaar en zet de kip pas op het laatste moment onder de grill.

Pin It

One thought on “Recept: Spicy sticky cola kip uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *