Wraps met krokante barbecue kip

Recept: Wraps met krokante barbecue kip en koolsalade

 

Wraps met krokante barbecue kipZo. Tijd voor oudjaarsavond. Waar we met kerst altijd lekker uitpakken en de meest uitgebreide diners op tafel zetten is dat tijdens oud en nieuw 180 graden omgedraaid. Dan maak ik het liefst lekkere hapjes. Nacho’s met pulled chicken en heel veel kaas, loempia’s met zoetzure saus of zelfgemaakte gyoza  bijvoorbeeld. Verre van gezond, maar wel enorm lekker. Deze wraps met krokante barbecue kip en koolsalade hoort ook in dat rijtje thuis. In het recept maak ik de koolsalade zelf, maar die kun je ook gewoon in de winkel kopen als je voor gemak wilt gaan. Laat hem in ieder geval niet weg, want hij is heerlijk fris in contrast met de barbecue kip. Een feestje op tafel.
Wraps met krokante barbecue kip

Ingrediënten voor 8 wraps met krokante barbecue kip

8 middelgrote wraps
Een krop krul- of botersla
200 ml barbecuesaus

Voor de krokante kip

750 gram kippendijen
450 ml karnemelk
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
100 gram bloem
75 gram maïzena
16 gram bakpoeder
500 ml zonnebloemolie
Peper en zout

Voor de koolsalade

200 gram witte kool in reepjes
200 gram rode kool in reepjes
150 gram wortelreepjes (ik kocht deze gewoon kant en klaar)
1 middelgrote rode ui
50 ml melk
50 ml karnemelk
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
Peper en zout

Wraps met krokante barbecue kip

Snijd de kippendijen in stukjes en doe ze in een schaal. Giet de karnemelk erover en dek af met vershoudfolie. Zet de schaal in de koelkast en laat 2 uur (of de hele nacht) marineren.

Meng de bloem, de maïzena, het uienpoeder, het knoflookpoeder, het bakpoeder en een beetje peper en zout met elkaar en doe het in een platte schaal.

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan, wok of gebruik een frituurpan. De olie moet ongeveer 180 graden zijn.

Haal de kip uit de karnemelk en wentel het door het bloemmengsel. Doe de kip per 8 stukjes in de pan en bak goudbruin. Draai de kip halverwege even om. Laat de kip uitlekken op een stuk keukenpapier. Frituur alle stukjes kip nog een keer zodat ze extra knapperig worden. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Snijd de rode uien in dunne (halve) ringen. Meng de witte kool, de wortelreepjes, de rode kool en rode ui door elkaar.

Doe de mayonaise, de melk, de karnemelk, de azijn, het citroensap, de suiker en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng tot er een gladde dressing ontstaat. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Schep de dressing beetje bij beetje door de gemengde kool. Voeg niet teveel in 1 keer toe. De koolsalade is niet lekker als hij te nat is.

Verwarm de barbecuesaus. Doe de kip bij de barbecuesaus en schep door elkaar.

Beleg de wraps met sla en koolsalade. Leg de krokante barbecue kip erop en vouw de wraps dit. Serveer de wraps met krokante barbecuekip direct.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *