Popcorn chicken met sriracha-mayonaise

Recept: Popcorn chicken met sriracha-mayonaise

 

Popcorn chicken met sriracha-mayonaiseKip, en dan vooral krokante (en het liefst gefrituurde) kip is écht één van mijn guilty pleasure. Je kunt me er letterlijk voor wakker maken. Als er ergens een borrelkaart aanwezig is, hoop ik altijd dat er iets in die trant op te vinden is. Misschien bestel ik dan ook wel gewoon 2 porties. Voor mezelf. Sorry not sorry! Afgelopen zomer ontdekte ik een nieuwe krokante heerlijkheid. Popcorn chicken. Het werd geserveerd met een sriracha-mayonaise en ik was bij de eerste hap meteen verkocht. Volgens mij heb ik het hele bakje achter elkaar leeg gegeten. De mayo is lekker pittig en heeft door de sriracha een heerlijk rooksmaakje. Smaakt uitstekend bij de borrel en gaat zeker een winner aan tafel zijn. Deze popcorn chicken met sriracha-mayonaise moet je een keer maken!
Ingrediënten popcorn chicken met sriracha-mayonaise voor 8 personen

750 gram kippendijen
500 ml karnemelk
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
100 gram bloem
75 gram maïzena
16 gram bakpoeder
Peper en zout
4 eetlepels mayonaise
3 theelepels sriracha (naar smaak)
500 ml zonnebloemolie
Lente-ui voor de garnering

Popcorn chicken met sriracha-mayonaise

Snijd de kippendijen in stukjes en doe ze in een schaal. Giet de karnemelk erover en dek af met vershoudfolie. Zet de schaal in de koelkast en laat 2 uur (of de hele nacht) marineren.

Meng de bloem, de maïzena, het uienpoeder, het knoflookpoeder, het bakpoeder en een beetje peper en zout met elkaar en doe het in een platte schaal.

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan, wok of gebruik een frituurpan. De olie moet ongeveer 180 graden zijn.

Haal de kip uit de karnemelk en wentel het door het bloemmengsel. Doe de kip per 8 stukjes in de pan en bak goudbruin. Draai de kip halverwege even om. Laat de kip uitlekken op een stuk keukenpapier. Frituur alle stukjes kip nog een keer zodat ze extra knapperig worden.

Meng de mayonaise met de sriracha. Proef of de sriracha-mayonaise op smaak is en voeg eventueel meer toe. Garneer de popcornchicken met lente-ui en serveer met de sriracha-mayonaise.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.