Zelf pindasaus maken

Recept: Zelf pindasaus maken

 

Zelf pindasaus makenAls ik kant-en-klare pindasaus koop wordt ik eigenlijk altijd teleurgesteld. Vaak vind ik de pindasaus aan de zoute kant en smakeloos. Het maakt niet uit welke ik probeer, het gebeurd iedere keer weer. Ik houd van pindasaus die lekkere kruidig is. Een beetje zoals ze in de Indische keuken koken. En wat doe je als je denkt dat je het beter weet? Juist! Zelf pindasaus maken. Zien jullie dat mijn pindasaus iets donkerder is dan normaal? Dat komt door de ketjap. Ketjap mag zeker niet ontbreken in dit recept. Het geeft de smaak net dat beetje extra. Of mijn zelfgemaakte pindasaus ook echt gemaakt wordt zoals het hoort, weet ik niet. Maar lekker is hij wel. Een makkelijk en snel doe-het-zelf recept. En als je nou eenmaal weet hoe het moet, weet ik zeker dat je de kant-en-klare versie voortaan laat staan! Zelf pindasaus maken is veel leuker. En lekkerder.Ingrediënten zelf pindasaus maken voor 3 personen

5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte gewoon calvé)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
3 theelepels suiker
1,5  theelepel gemberpoeder (djahé)
1.5  theelepel gemalen citroengras
2 theelepels sambal badjak (oelek mag ook)
Een flinke scheut ketjap manis
Een scheutje water of melk
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Versnipper de sjalotjes en pers de teen knoflook. Fruit de knoflook en sjalot tot het glazig ziet. Doe de suiker bij de knoflook en sjalot en laat de suiker smelten.

Doe de pindakaas, het gemalen citroengras, het gemberpoeder, de sambal en de ketjap bij de rest in de pan en roer alles even door. Houd je van pittig? Voeg dan meer sambal toe.

Proef of de pindasaus om smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Giet een scheutje melk of water toe om de pindasaus te verdunnen. Maak af met een beetje peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.