Coquilles met pancetta en doperwtencréme

Recept: Coquilles met doperwtenpuree en pancetta

 

Coquilles met doperwtenpuree en pancettaZaterdagochtend schrok ik wakker en het eerste wat ik dacht was: “shiiiiiit de coquilles”! Ik vierde zaterdag mijn verjaardag en moest ’s avonds een diner klaarmaken voor 12 personen. Ik had aan alles gedacht. Behalve de coquilles. Die was ik vergeten te bestellen. Paniek! Ik moest dus als een gek de stad in. Want waar tover je uit het niets 36 coquilles vandaan. Dat heeft niet elke visboer op voorraad. Sterker nog, bij één van visboeren waar ik langs ging wist het winkelmeisje niet eens wat een coquille was. Ik begon de moed al op te geven en ging voor mijn laatste optie. Ik was er al vanuit gegaan dat de visboer op de markt niet zoveel voorraad had. Nou, wel dus. Toen ik bij de visboer kwam maakten ze net een emmer met coquilles open. Nog voordat de coquilles in het ijs van de marktkraam belandden had ik de hele emmer gekocht. Wat was ik opgelucht zeg. Het voorgerecht was gered. Ik maakte coquilles met doperwtenpuree en pancetta. Een fantastische combinatie als je het mij vraagt. Lekker fris. Het gerecht was een groot succes. Ik ben blij dat het allemaal goed is gekomen. Note to myself. Volgende keer een checklist maken zodat ik dit soort dingen niet meer vergeet. Dat had een hoop stress gescheeld. Ingrediënten met coquilles met doperwtenpuree en pancetta voor 4 personen

12 coquilles
400 gram verse doperwten
100 ml ongeklopte slagroom
10 blaadjes munt
1 citroen
4 plakjes pancetta
50 gram rucola of waterkers
8 groene aspergetips
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Coquilles met doperwtenpuree en pancetta

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de pancetta op het bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak in een half uur knapperig. Let op. De oventijd kan per oven verschillen. Als de pancetta nog niet knapperig genoeg is kun je het langer bakken.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de doperwten in het water en kook tot de erwten gaar zijn. Hak de blaadjes munt fijn en rasp de schil van de citroen. Doe de munt, de geraspte citroen, het sap van de citroen en de slagroom bij de doperwten. Pureer met een staafmixer tot een puree. Proef of de doperwtenpuree op smaak is. Maak af met peper en zout.

Bestrooi de coquilles met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten 1 of 2 minuten. Snijd de groene aspergetips in de lengte doormidden. Bak de asperges tot ze gaar zijn.

Leg op elk bordje 2 eetlepels van de doperwtenpuree. Leg de coquilles in de doperwtenpuree. Maak af met de pancetta, de aspergetips, een handje rucola of waterkers en een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Coquilles met doperwtenpuree en pancetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *