Coquilles smet pastinaak en salie

Recept: Coquilles met pastinaak en salie

 

Coquilles smet pastinaak en salieDit voorgerecht at ik afgelopen najaar een keer in Pesca in Amsterdam. Dat is een ontzettend fijn visrestaurant waar je zelf de vis uit mag kiezen die ze voor je klaar gaan maken. Ze hadden daar een hele lekkere combinatie gemaakt met coquilles, pastinaak, salie en hazelnoten. En hoewel ik áltijd foto’s maak van mijn eten, was ik dat deze keer vergeten. Zul je altijd zien. Met de smaken nog in mijn achterhoofd ging ik aan de slag en maakte ik dit fijne voorgerecht. Makkelijk om te maken, snel klaar en onwijs lekker. Coquilles kun je gewoon bij de visboer kopen, al kan het zijn dat je ze even moet bestellen. Zeker als je mooi grote exemplaren wilt gebruiken (en geloof me dat wil je!) Deze coquilles met pastinaak en salie is een toppertje!




Ingrediënten coquilles met pastinaak en salie voor 4 personen

16 coquilles
3 stuks middelgrote pastinaak
400 ml gevogeltefond
Een scheutje droge witte wijn
1 sjalot
1 teen knoflook
100 gram + 2 theelepels roomboter
100 gram hazelnoten
Peper en zout

Coquilles met pastinaak en salie

Schil de pastinaak en snijd het in stukjes. Doe de pastinaak, de gevogeltefond en een scheutje droge witte wijn in een pan en breng aan de kook. Kook de pastinaak tot het gaar is.

Versnipper de sjalot en pers de teen knoflook. Smelt een theelepel roomboter in een steelpan. Bak tot het begint te geuren.

Doe de pastinaak bij de sjalot en de knoflook en pureer tot een gladde puree. Voeg het vocht waar je in gekookt hebt beetje bij beetje aan de pastinaak toe tot je de gewenste dikte hebt.

Dep de coquilles droog en bestrooi met peper en zout. Smelt een theelepel boter in de pan. Leg de coquilles in de pen bak aan beide kanten kort aan. De binnenkant mag nog best een beetje rauw zijn.

Smelt de resterende boter in een pan. Leg de saliebladeren in de pan en bak tot ze krokant zijn. Schep de saliebladeren uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak de salieboter af met een beetje peper uit de molen.

Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze in grove stukken.

Pak een mooi bord en schep de pastinaakcrème erop. Leg de coquilles in de pastinaakcrème en giet er een beetje salieboter omheen. Strooi de hazelnoten over het gerecht en maak af met krokante saliebladeren.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *