Witte chocolademousse met meringue

Recept: Witte chocolademousse met meringue

 

Witte chocolademousse met meringueEn dan is het nu tijd voor een heel erg lekker toetje. Witte chocolademousse met meringue in een potje. Zien ze er niet feestelijk uit? Letterlijk om op te eten. En dat is precies wat ik deed. Ik bleef er maar van snoepen. Toen de chocolademousse uiteindelijk in de koelkast stond was ik misselijk. Oeps! Mijn lunch kon ik toen wel overslaan. Ach.. Als het maar lekker was toch ;). In het recept maak ik de meringue trouwens zelf, maar je kunt ook voor de makkelijke weg kiezen en het gewoon in de winkel kopen. Zeker tijdens de feestdagen kom je het overal tegen. Meestal in de vorm van kransjes. Toch liever zelf aan de slag? Dan moet je wel even tijd uittrekken, want het duurt even voordat het klaar is. Maar lekker dat het is! Daar heb ik graag tijd voor over.

Ingrediënten witte chocolademousse met meringue voor 8 personen

 

Voor de witte chocolademousse

300 gram witte chocola
2 eieren
250 ml slagroom
4 eetlepels witte basterdsuiker
Eventueel een stukje pure chocola en zilveren sprinkles voor de versiering

Voor de meringue

2 eieren
125 gram basterdsuiker

Witte chocolademousse met meringue

Begin met het maken van de meringue. Verwarm de oven voor op 110 graden.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep de meringue in hoopjes op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de meringue in anderhalf uur knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat de meringue helemaal afkoelen.

Ga nu verder met de chocolademousse. Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Laat de chocola afkoelen.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten met 2 eetlepels basterdsuiker tot stijve pieken. Meng de eidooiers met de andere 2 eetlepels suiker. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom, de eiwitten en de eidooiers bij de gesmolten chocola en schep het door elkaar.

Schep de witte chocola in een spuitzak (of boterhamzakje en knip het hoekje eraf) en verdeel de mousse over 8 glaasjes. Zet de glaasjes een  uurtje in de koelkast om op te stijven.

Versier de glaasjes met stukken meringue, pure chocola en (zilveren) sprinkles.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.